Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ippokorny

25. 5. 2010 10:38
Co se divíme situaci v Troubkách?

Včera jsem procházel novým pražským sídlištěm. Znám i majitele pozemků, vlastní je buď majitelé domů či developeři, co to stavěli Říkal jsem si, jak to ti developeři dokáží, vykoupit úplně všechny pozemky a začít stavět?

Naši úředníci po 11 letech jednání kolem dálnice u HK zjistí, že je tam ještě jeden původní  majitel (sestra farmářky Havránkové) , na kterého zapomněli a tak svou chybu chtějí nyní napravit vyvlastněním. To již není neschopnost, to je přímo hloupost a na zbavení svéprávnosti. Když u soudu ta sestra řekne, že s ní o prodeji 11 let nikdo nejednal a přímo jí pozemek vyvlastnili, co na to soud či každý člověk s IQ vyšším, než ty uředníci, což je většina lidí?

 P.P.

0 0
možnosti

LukinoL

23. 5. 2010 21:25
Ještě ke státní podpoře

Na jiném místě blogu říkám, že nemám nic proti lidem v Troubkách (a jinde), nezávidím a rozhodně jim nepřeji jejich situaci. Ale pokud vím, na trhu je nespočet produktů od řady pojišťoven. Když já dojdu újmy na majetku jako jednotlivec a nebudu mít majetek pojištěný, stát mi dá prd. Když je to ale mediálně zajímavé téma - obzvlášť před volbami, stát si bude hrát na lidumila a rozdává z prázdné kasy...

Nechci aby to vyznělo hnusně, ale těm lidem bych řekl - "Nepoučil ses z předchozích záplav? Nepojistil sis majetek? Postavil (nebo opravil) sis dům na tom samém místě, kde ti ho vzala voda? Tak teď máš smůlu a nenatahuj ruku!" A pokud je argumentem poškozených, že dnes je těžší uzavřít pojištění, pak vyšší opatrnost pojišťoven asi také o něčem vypovídá, že? Pojišťovny se poučily, poškození nikoliv.

Nevidím důvod, proč peníze z mých daní a ze státní kasy by měly nahrazovat řádné pojištění, které si normální člověk platí. Já osobně bych těm po X-té vyplaveným nedal nic...

0 0
možnosti

hinny

24. 5. 2010 11:23
Re: Ještě ke státní podpoře

R^

0 0
možnosti

rockhopper01

20. 5. 2010 13:24
Divím se

Ano, divím se, ale hlavně tomu, jak je možné, že lidé, kteří si postaví domy na stejném místě, kde jim je před 13 lety vzala voda, mají stále ještě volební právo...

0 0
možnosti

LukinoL

23. 5. 2010 21:17
Re: Divím se

100% souhlas! V kontextu s tím, že suchý poldr nebylo možné vybudovat především pro odpor majitelů pozemků - navíc místních obyvatel, skutečně není o čem diskutovat! Co teď ti vyplavení chtějí? Pokřikovat " To oni, Pražáci, za to můžou, že mi barák zase spláchla voda" - to je to nejjednodušší a nejprimitivnější. A bohužel také nejobvyklejší ve zdejších krajích... Rv

0 0
možnosti

leonet

19. 5. 2010 22:52
Ten váš nadpis je omlouvá,

oni nejsou v žádném případě neschopní, právě naopak, jsou až moc schopni. Kolik ještě potřebujete důkazů, čeho všeho jsou schopni? R^Rv

0 0
možnosti

Kolumbo

19. 5. 2010 22:21
Proč vyvlastnit

a proč ne poctivě vykoupit? Lidem pod soutokem sice hrozí kvůli velké vodě stamilionové až  miliardové škody, ale nejsou schopni zaplatit vlastníkům půdy v předpokládaném poldru slušnou cenu nebo je odškodnit ekvivalentními pozemky. Tohle je další ukázka, kterak by náš "obyčejný člověk" chtěl všechno "zadarmo". Co by tak říkali lidi v těch Troubkách, kdyby jim někdo chtěl jejich domky vyvlastnit za "úřední cenu", za jakou si nové bydlení nepořídí ani na staré haldě? Problémy s vlastníky vznikají  většinou kvůli aroganci státních úředníků, kteří jedněm prodají cenné pozemky za babku a jiné chtějí okrást "úředními cenami".

0 0
možnosti

tlachal

19. 5. 2010 17:03
barák jde postavit, aby přežil povodeň

viděl jsem takový projekt,  pod barákem voda projde, ale barák je nad vodou. Záleží pochopitelně na výšce předpokládané vody. Ale 3-4 metry není problém. Problém je ale vyšší cena. A taky co s těmi už stojícími.

Moc jim to nezávidím

0 0
možnosti

HammerLang

19. 5. 2010 17:10
Re: barák jde postavit, aby přežil povodeň

Koupíte si byt v domě s ruskou mafií s tím, že k němu dostanete neprůstřelnou vestu? Vyjde to nastejno jako s tím barákem.

0 0
možnosti

dislektik-idnes si na mě zasedla

19. 5. 2010 16:58
PRŠÍ JSOU POVODNĚ

kdo za to může politici ;-D;-D tak si příště zase stavte baráky na planinách které slouží k řece kde se může v klidu rozlévat !jinak je to blablabla a blabla.

lidí mi je líto které postihla povoden ale pokud si dobře pamatuji tak v roce 97 celá vesnice vykřikoval my si postavíme novou ale neodejdeme takže hold po 13 letech si to musí jaksi vyžrat zase.:-/

0 0
možnosti

LukinoL

23. 5. 2010 21:20
Re: PRŠÍ JSOU POVODNĚ

R^R^R^

0 0
možnosti

pteryx

19. 5. 2010 16:58
bohužel chybí doporučení koho volit

No řekněte, která strana a kteří politici jsou zárukou, že budou hledět více na blaho zde žijících lidí, než na vlastní plné břicho, případně ještě několika svých blízkých, ?

0 0
možnosti

kalif

19. 5. 2010 20:20
Re: bohužel chybí doporučení koho volit

najdete si volne pristupne informace na internetu a udelejte si vlastni nazor!!! pokus si nejste jisty vlastnim nazorem, zeptejte se sveho srdce. vic udelat stejne nemuzete, protoze vas prehlasuje vetsina ;-)

0 0
možnosti

MSG

19. 5. 2010 16:43
Troubky

Hele, není název Troubky od toho , že tam bydleli dřív tak trochu troubové? Ono postavit baráky tam, kde je bere už skoro pravidelně voda je tak trochu hloupé. A nebo že by "poručíme větru dešti?". Stavět v tomto duchu x metrové hráze okolo každé říčky, to je fakt něco kudy cesta nevede. Snad leda tak v Praze se to vyplatí, ale v nějaký horní dolní... to vždy bude o tom, kolik tam bydlí lidí a kolik by opatření stála.

0 0
možnosti

pteryx

19. 5. 2010 16:56
Re: Troubky

Jojo, jenže tady byla řeč i o jiných městech, kde stojí víc než "pár chalup".

0 0
možnosti

999

19. 5. 2010 16:41
...

... 1/ polder není liniová stavba, aby bylo možno jen tak vyvlastňovat

   2/ polder by vaši obec zachraňoval stejně jen do nějaké míry rozsahu povodně a pak už ne

   3/ tito dnešní politici mohou za všelicos, ale rozhodně nemohou za to, kam jste si postavili Troubky. Ostatně - je li to tak snadné, jak říkáte, vyvlastněte Troubky, nechte tam polder, pomůžete Kojetínu, a ještě vystavíte novou obec na bezpečnějším místě než je soutok.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.