Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

CM3

19. 5. 2010 13:25
Částečně souhlasím s autorem článku

pro Prahu se dělá strašně moc. Jen příklad - cyklostezka v délce cca 2 km za 150 mil...... Langer (poslanec za Olomoucký kraj) protlačil při porcování medvěda třeba výstavbu golfového hřiště za 100 mil. , kde jeho otec dělá správce ...... Jak může tento politik dnes spát ? A ještě znova kandiduje, to je přece zvrácenost . Co se týče onoho suchého poldru, tak podle mne je nesmysl tyhle pozemky vykupovat. V tom se mýlí jak autor, tak další diskutující.  Přece záplavy nejsou každý rok , tak suchý poldr bych vybudoval , no v případě  zaplavení těchto pozemků a zničení úrody  tuto úrodu nahradím. Bydlím asi 20 km od  Troubek, tento suchý poldr máme vybudovaný  v naší vesnici a s vlastníky pozemků je tato dohoda uzavřená. Dále se jim  vyplácí ještě nějaká  paušální odměna (dosahuje 50% běžného nájmu ). Protože se jedná asi o 2,5 ha, tak celý paušální nájem  navíc  tvoří sumu okolo 2.000 Kč ročně . Nevěřím , že by tato dohoda nešla uzavřít i s majiteli oněch pozemků ...

0 0
možnosti
C

CM3

19. 5. 2010 13:27
Re: Částečně souhlasím s autorem článku

možná bych ještě přidal  majitelům pozemků případného suchého poldru - sprostění daně z nemovitostí

0 0
možnosti
PM

politicky nekorektní trolejbus

19. 5. 2010 13:23
Po první povodni v Troubkách

tuším v 98 nabízel stát poškozeným směnu pozemků za jiné MIMO záplavovou zónu.

Odmítli

Ti lidé neměli nikdy dostat stavební povolení na stavbu nového domu na stejném místě.

navíc už je žádná pojištovna nepojistí, poškození opět dostanou peníze na novej barák od státu ( protože chudáci nebyly pojištění) a za deset let přijde zase voda....

letos do Troubek ani korunu....

0 0
možnosti
1

102030abc

19. 5. 2010 13:48
Re: Po první povodni v Troubkách

Jo tak nějak..souhlas..

0 0
možnosti
RP

radim36

19. 5. 2010 13:14
Polder není jen tak sranda.

Samotný polder znamená pro majitelé pozemků velké omezení jejich vlastnických práv, místo intenzívního zemědělství mohou ty pozemky maximálně zatravnit a to ještě stylem extenzívní vlhké louky, místo výnosného produkčního lesa tam může být maximálně nějaký bažinatý lužní les s mizerným dřevem a malým výnosem. Navíc polder bude obtěžovat okolní obyvatele na kilometry daleko líhnutím komárů v kalužích, které tam po velké vodě zbudou.

A za to všechno se získá zpomalení velké vody o půlden nebo den, víc asi ne....

Případně by se tam musel udělai intenzívní polder, systém prohlubovaných nádrží, hrází, kanálů a dopravních tras, kde by stále někdo pracoval , čistil kanály a nádrže od bahna, aby se kapacita poldru udržela a to všechno v dnešní době s ohledem na koexistenci přirozeně se vyskytujících živočichů ,ryb, hmyzu, rostlin, stromů.....

0 0
možnosti
C

CM3

19. 5. 2010 13:29
Re: Polder není jen tak sranda.

píšu to výše - u nás v obci máme uzavřenou dohodu takovou - nechali jsme vybudovat suchý poldr , v případě zaplavení pozemků se jim hradí veškerá škoda ....

0 0
možnosti
RR

RumBum

19. 5. 2010 13:11
politici jsou jenom vyber z obcanu teto zeme

Kazdy je hrozne horlivy, kdyz jde o povinnosti ostatnich. Ono se to lehce nadava, jak na nas vsichni vsichni kaslou... ale kdyz po nas potom nekdo chce, abychom neco udelali  pro ostatni (treba prodali svuj pozemek na poldr), tak to jsme najednou kapitalisti a spekulanti.

Politici jsou jenom vzorek z nas - obycejnych lidi.

0 0
možnosti
F

falko

19. 5. 2010 15:58
Re: politici jsou jenom vyber z obcanu teto zeme

R^

0 0
možnosti
TT

soko

19. 5. 2010 12:46
O o ou ...

... krok vedle.. Co se týče protipovodnových opatření, je to regionální liga, takže odvolávat se na to, že Praha "už je má" a Morava zase nic, je ukazování na vlastní chyby. Další věcí je vyvlastnění pozemků. Jedna věc je vyvlastnit jednotky/desítky pozemků na státní (!) dálnici a něco jiného je vyvlastnit stovky drobných pozemků na regionálním projektu, obzvlášťě proto, že ani majitelé pozemků nekomunikují. Spíše bych to odhadoval na české vykukství stylu "podívej, ta ženská z D11 to taky táhla leta a jak na tom vydělala" .. tak ať si pepíci teď opět vezmou holiny, lopatu a jdou házet bláto z baráku ... a ať ho kydaj třeba na své úžasné pozemky, za který čekaj, až jim starosta zaplatí zlatem ...

Je mi těch lidí líto, ale tak to na trhu chodí. Čekáš, spekuluješ, ale až jednou akcie spadnou, drbeš pouze vlastní hlavu a tratíš, tak jako teď oni ... C`est la vie...

0 0
možnosti
JS

Carthoris

19. 5. 2010 12:50
Re: O o ou ...

Velká pravda - stačí se podívat na zmiňovanou Prahu. Ani pro tu tehdejší vrcholní politici neudělali nic. Byl to primátor - korupčník - a ví buh co ještě, Pavel Bém, kdo překopal finanční plány a na první místo dal protipovodňové opatření - jejichž poslední část převzal těsně před poslední povodní a rovnou nechal postavenou. To samé měli udělat regionální politici u vás. Vykašlat se na opravy památek, cyklostezky, turistiku, cokoliv - hlavně udělat tohle.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IV

19. 5. 2010 12:37
skvělá ukázka

Skvělá ukázka vítězství emocí nad rozumem. Díky. Než zase začnete něco podobného psát, tak nejprve napočítejte do sta a potom si připomeňte, že svět není černobílý.

0 0
možnosti
T

trodas1

19. 5. 2010 12:28
Na okraj!

Ze 437 majitelů pozemků důležitých pro výstavbu protipovodńových opatření jich 226 (tedy více než polovina) buď s výstavbou přímo nesouhlasí, nebo na výzvy k jednání 13 let nereaguje. To jsou prosím údaje podle ČSSD hejtmana kraje. Tedy podle politika strany, která v preferencích v kraji vysoko vede. Takže za své potíže si troubečtí a další mohou z velké části sami. Závěry:

1. Ani korunu na nějaké solidární fondy. Pro pomoc ať se dotyční obrátí na své ČSSD souvěrce (ti ovšem nevolí ČSSD proto, aby byli solidární a někomu dávali, ale doufají, že sami od těch ostatních dostanou) a  Lihový dům v Hybernské, protože: 2. Až mi díky troubeckým (a dalším) jimi zvolený parlament a vláda progresivně zvýší daně, rovněž se mnou nebudou solidární a tudíž bych si připadal jako kastrát tura domácího. 3. Každý normální člověk má svůj majetek pojištěný, zejména bydlí-li v podobné lokalitě. A za 4. rada: Běžte nafackovat těm dvěma stům dvaceti šesti spoluobčanů, kteří situaci zavinili! Tak čest, souzi!

0 0
možnosti

elaine

19. 5. 2010 12:37
Re: Na okraj!

Mate naprostou pravdu. Neco o vykupu pozemku kvuli protipovodnovym opatrenim vim. Kazdy je pro, ale postavte to na pozemku tamhle Franty....A vyvlastneni? Tak se podivejte, co vyvadi tzv. farmarka Havrankova. Blokuje dalnici D11 uz leta a vsichni rvou, jak se babicce krivdi. Houby krivdi, hamizna je! Ani na tech pozemcich nehospodari, pronajima je. Jeji naroky jsou naprosto neumerne a ona stat vydira. To bych chtela videt, jak vyvlastnime 226 dalsich. A to jim jde o zivot!

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

19. 5. 2010 12:27
Chtělo by to poslouchat i

informace o příčinách povodní a o tom, proč se v Troubkách nic neudělalo. A říkají to lidé přímo z obce, ne z Valašských putyk. Tam se dobře hledá, kdo za to může. Je mě těch lidí líto, ale nadávání jim nepomůže. A aby jim někdo pomohl, musí i oni sami chtít přispět - třeba prodejem části pozemku. Kdyby někdo rozhodl o vyvlastnění pozemků pro stavbu protipovodňových opatření, tak ti politici budou taky špatní.

0 0
možnosti
AD

Soami

19. 5. 2010 12:16
Doplnění

I sám starosta Troubek tvrdí, že si byli jistí, že podobná povodeň jako v 97 nepřijde. I když je upozorňovali, že bude pravděpodobně v horizontu několika let. Sami místní obyvatelé odmítli stavbu hráze kolem Troubek - prý by se pak mohli utopit. Chápu Vaše rozhořčení, ale svět není jen černobílý. A co se týče zmiňovaných Otrokovic - tam byly vybudovány hráze cca 2 roky po povodních a dnes jsou Otrokovice proti vodě kvalitně chráněny - jak podél Dřevnice, tak podél Moravy. Takže spíše je to o přístupu lidí a zastupitelstva. A samozřejmě o získání potřebných financí.  

0 0
možnosti

lepidlo999

19. 5. 2010 15:09
Re: Doplnění

R^

0 0
možnosti
KB

Kolokol

19. 5. 2010 12:05
V první řadě se na to vykašlali obyvatelé Troubek

a místní samospráva. Před 13 lety přišla povodeň, lidem to strhlo domy, tak je postavili znovu nebo opravili, něco na to dostali a většina to pustila z hlavy.

Jo, měly se stavět nějaké poldry, ale lidi nechtěli prodat pozemky, pak nějaké hráze, ale ty taky nechtějí všichni v obci a navíc starosta sám říkal, že taková povodeň už nepřijde.

Skutečně by bylo zajímavé, kolik bylo za posledních pár let schůzí, kde lidé tlačili na zastupitele jak je to s těmi protipovodňovými opatřeními, kde všude starosta jednal, atd.?

Teď opět přišla povodeň a zase ten neschopný stát a politici nic neudělali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.