Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nezapomněli, ale vy jste zapomněl, jaké vězně a proč amnestoval Havel a jakého a proč Zeman. Jinak byste nemohl psát takové bláboly.

10 2
možnosti
AT

Pikantnost tohoto aktu není v tom, že dostal milost nějaký lupič a vrah. Ale v tom, že když už se náš milovaný prezident rozhodl porušit svůj slib (viz Jaroslav Němec níže), že si k tomu vybral zrovna mediálně zajímavého vězně. A ne třeba někoho, kdo trpí těžkou chorobou, nebo k tomu má vážné rodinné důvody :-)

7 0
možnosti
JN

To tak nemůžete brát. Oni toho prezidentští kandidáti před volbami vždycky nakecají spoustu a málo kdy si to pamatují.

Pamatuji, jak jeden prohlašoval, že prezidentem vůbec být nechce a přijímá tu funkci jen na jedno zkrácené volební období, a pak se svého úřadu držel jako klíště.

3 0
možnosti
JN

378/2013 Sb.

ROZHODNUTÍ PREZIDENTA REPUBLIKY ze dne 29. listopadu 2013

o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti

Na základě zmocnění daného mi ustanovením § 366 odst. 2zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve zněnípozdějších předpisů, vydávám toto rozhodnutí:

I.

Přenáším na ministra spravedlnosti svou pravomoc

1. provádět řízení o žádostech o milost

2. zamítat žádosti o milost s výjimkou

žádostí osob trpících závažnou chorobou nebonevyléčitelnou chorobou bezprostředně ohrožující život, pokud nebudou soudemshledány podmínky pro užití ustanovení § 327 odst. 4 trestního řádu

MZ popřel tímto aktem svoje vlastní rozhodnutí. Rv

5 0
možnosti
Foto

I běžní lidé postupem času a na základě nových informací mění svá původní rozhodnutí a to z mnoha různých příčin. To je naprosto normální jev. Když se však hledá kritika za každou cenu, tak změna rozhodnutí přijde vhod. Nemusím být věštec, pane Němče, ale i vy jste během života měnil opakovaně svá původní rozhodnutí, i když ve své důležitosti nesrovnatelně zanedbatelnějšího charakteru. Většinou na tom nic špatného není, pokud ze dne na den neměníte názory v důležitých záležitostech státu, jako třeba Bohuslav Sobotka v poslední době, ale dá se to pěkně zneužít. Viz Jaroslav Němec nebo Antonín Tichera. A jak jsem již v blogu zmínil, můžete o milosti klábosit do aleluja, ale to je vše, co můžete, pokud respektujete Ústavu ČR.:-P

2 3
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.