Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

.... se mi líbí, jak voni ty klauni, stratégové a generálové s modrejma knížkama hrdinně bojujou proti všemu zlu tema kecama v TV, novinách, na summitech, v parlamentech, kongresech,- samozřejmě co nejdál vod bojový linie,- ....fascinující!

1 1
možnosti

tedy srovnávat průjezd Britů a Američanů, našich spojenců, do Pobaltských států, s okupací naší země Rusákem, je skutečně síla. O tom slově "tajtrlíkují" se raději nebudu ani vyjadřovat.

P.S. co jste psal když Rusák skoro rok bombardoval Sýrii?

16 1
možnosti
Foto

Jenže malý zádrhel je v tom, že Rusák bombardoval část Sýrie na pozvání její oficiální a demokraticky zvolené vlády... Aniž bych se chtěl Putina zastávat, v tomhle případě jsou karty rozdané tak, že on je v Sýrii hostem, kdežto Trump je tam brán jako okupant - protože ho tam nikdo nezval.

6 9
možnosti
Foto

nedávno jsem viděl dokument o 1. Světové válce. Tehdy také obyčejní lidé protestovali proti válečné rétorice a proti kurzu světových mocností k válce, a bohužel jim to bylo také houby platné. I já mám pocit, že se svět a jeho nejsilnější lídři zbláznili, protože opravdu dělají vše pro to, aby k válce došlo. Asi už byl mír moc dlouho a lidé na ty hrůzy války dílem zapomněli, dílem se možná někteří rozpomněli na to, jak jejich předci díky válce přišli k nezměrným majetkům. Nemám ze současné situace vůbec dobrý pocit a myslím si, že jste pojmenoval věci ve svém článku dost trefně.

7 6
možnosti

Vzpomínám si, když začátkem srpna 1990 napadl a během pár dní také obsadil Irák sousední Kuvajt - tenkrát trvalo OSN půl roku než se odsouhlasila ozbrojená akce, která ale znamenala pouze vytlačení Iránské armády zpět na své území. V roce 2003 už USA žádný mandát nepotřebovalo - to byl ale v křesle oválné pracovny Bush ml., který na rozdíl od svého otce válku nikdy nezažil, navíc jeho intelekt je dodnes terčem mnoha vtípků. Co na tom, že žádné chemické ani jiné zbraně hromadného ničení (které sloužily jako záminky k útoku) se na území Iráku tenkrát nenašly...

Je to stejné, jako kdyby po tom útoku ve Švédsku vzala následně armáda tří korunek celý Uzbekistán útokem - sice podobně absurdní rozhodnutí, ale jak chcete přesvědčit někoho, kdo má největší armádu na světě, která navíc nikdy nebojuje na svém území...

7 8
možnosti
Foto

Válka v Iráku byla naprosto v pořádku, a této války se zúčastnilo 34 států, které souhlasily s odstraněním Husajna, který dvakrát použil chemické zbraně a to v Kuvajtu a ve válce Irán - Irák. Dále to byla osoba, která podporoval terorismus na celém světě. Vyšla zpráva irácké vlády ze srpna2012 ze které vyplývá že ve spolupráci s britskou armádou nechala zničit poslednítisíce tun bojových chemických látek v bunkrechal - Muthanna,kde bylo spojeneckými vojsky zajištěno přes 30 000 granátů chemické munice, 480 000 litrů bojovýchchemikálií a přes 2 000 000 litrů chemickýchprekurzorů (chemikálií před konečnou modifikací v chemické bojové látky). Dále se našly dokumenty ze který jezřejmé, že další část chemických zbranípřed invazí odvezlo Rusko, část jich zničil Sadam sám a část jich pod nosem USA(které v té době obsadilo Irák) bylo odvezeno. Podle výzvědné službyIzraele se mělo jednat o Sýrii.

5 0
možnosti
Foto

Pane autore, mohl byste sem hodit odkaz na nějaký blog, ve kterém kritizujete Rusko za vyostření konfliktu v Sýrii, když už nejste ten jeho milovník?

10 0
možnosti
JF
MS

Jak s tím knírem jíte polévku ? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Složitě, pane Stehlíku. Především nudlovou.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, vyrojilo se mnoho darebnáků, jak v médiích, tak mimo ně. Je třeba si je pamatovat a ve vhodnou chvíli jim jejich chování připomenout a omlátit o hlavu !!

1 10
možnosti
MT

Jaksi se mi nechce verit, ze Assad uz tak tak (s odrenyma usima) by byl akceptovany Zapadem, mohl zustat v pozici a pak pouzil chemicke zbrane na civilni obyvatelstvo...

3 0
možnosti
Foto

Ten motiv už byl nalezen: pokračování etnických čistek. Dokonce i postoj Putina lze vysvětlit vnitropoliticky. Nedávné protivládní demonstrace v Rusku signallizovaly oslabení jeho pozice, takže měl zájem nějak zase dát Rusy dohromady.

Pozn. Těsně před náletem se objevil komentář mluvčího Putina, který dával kvůli incidentu s chemikáliemi ruce pryč od Asada. Tehdy jsem se začal zabývat myšlenkou, co mi to ten Putin dělá, když za rozprášení sarinu nepřímo viní Asada.

1 0
možnosti
Foto

Harašení zbraněmi už není pouhou rétorikou, byly už použity. Jsme po 1. září 1939 + 78 let.

0 0
možnosti
MD

Dobry clanek. Ovsem zapadni soudruhy moc nepotesi.

7 2
možnosti
Foto

Pan Karel Bok je ze Západu? Ale jinak díky.;-D;-D;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.