Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ve spoustě bodů souhlasím jsme stále více omezovániR^

4 0
možnosti
MB

p. Řezník stále dokládá své vidění světa. Já mu to nevytýkám, protože má na to právo a o tom ty blogy jsou. Autor článku popisuje i mé nutkavé pocity - tak to s dnešním vývojem je. Opět doktrina - opět bude lépe ... - opět , kdo se liší , má názor jíný - bude ostrakizován - normalizován. Nic nového ! Problémem ovšem je - A komu to ale vadí !? Obávám se, těm, které svoboda tíží. Ti, kteří nepochopili, že jde o kus cennosti - jde ruku v ruce se zodpovědností - Lehko se ztrácí a znovu těžko objevuje . Pak pro někoho kus šuntu - Pro druhého neoddělitelná součást bytí ! Stačí si vybrat ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Ale v tomto bodu nejsem vůbec proti tézi, že dnes hrozí opět ostrakizování. Ostatně jsem sdělil, že tuto rovinu blogu, respektive tyto části považuji za pravdivé. Pouze jsem se tak trochu dotkl nevhodně a nepřesně použitých historických analogií.

Dovolte mi odbočku. Některé praktiky bezpečnosti mezi roky 1945 a 1948 tehdejší nekomunistický tisk charakterizoval slůvkem gestapismus. Lze pojem označit za precizní pojmenování těchto praktik?

Například:

Další případ gestapismu. Je u nás osobní svobodazaručena? Osvobozený našinec 24.5,1947, s.5.

Vyšetřující orgány výpovědi zločince Pobořila, podleněhož Jan Kuča ukrýval vysílačku, uvěřili, Kuču zpolíčkovali a nedospělým dětemnabízeli peníze, jestliže jim něco prozradí. Po tomto gestapáckém způsobuvyšetřování odjely.

0 0
možnosti
MP

Co dodat - bohužel je to pravda....za článek R^

8 0
možnosti
Foto

Protože platí, že výrok je nepravdivý, když je jedna jeho část nepravdivá, tak celý Váš blog je nepravdivý. Pravda je celek. Žádný komunista nikdy nikoho nezavraždil. Pouze snad platí, že v lidově demokratickém Československu byly pořádány vykonstruované procesy atd. Předesílám, že i Adolf Hitler se dopouštěl a mohl se dopouštět nepravostí pouze jako říšský kancléř, jehož moc pocházela z lidu, nikoliv jako nacista, i když měl snad stranickou legitimaci číslo 1. Samotná NSDAP mu tuto moc nedala. Pouze mlčenlivá většina. Pokud byste to takhle řekl, tak by Váš blog představoval pravdu jako celek.

Mimochodem, k čemu jsou tyto historické vsuvky a narážky?

0 5
možnosti
Foto

Omlouvám se, pane Řezníku. Vůbec mně nedošlo, že Lenin, Hitler, Stalin, Pol Pot a dlouhá řada dalších byli lidumilové a jen ta chátra, která jim sloužila, zneužila jejich myšlenky. To je fakt faux pas.:-P;-D

8 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.