Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane. Co jste napsal v cervenem pismu, nemohu kritizovat. Take, kdyz si ctu vas clanek a posloucham sve srdce, je mi take do place. Vsak svet neni staven na srdecnim citenim. Je staven na realitach. My, jako volici, jsme splnili svuj ukol vhozenim listku do urny. (Nebudu rozvadet, co je na tom lisku. To je diskuse na dlouhou dobu.) Tim jsme vytvorily urcite seskupeni v parlamentu. Mluvim zde podle matematiky a take podle nynejsi ustavy. Poslanec prisaha jako jedinec a ne za stranu. Tim ma jeden hlas. Duvera ve vladu se pocita tak, ze se secte pocet hlasu pro a proti a kdyz je pocet pro vetsi (treba o jeden hlas) vlada muze vladnout. To, ze je podle naseho srdce vlada darebaku nebo vlada dobrych lidi, muzeme zmenit zase vhozenim noveho listku do urny pri volbach po ctyrech letech nebo i drive, presne podle ustavy. Mezi tim muzeme nadavat nebo chvalit podle vlastni nalady. Timto narazim na ustavu, ktera nam nedava jinou moznost. Ja sam se priklanim k prime volbe poslance, stejne jako volime senatory a prezidenta, ale take moznosti jeho odvolani. (to mluvim i pro senatory i prezidenta). V ceskem jazyce se tomuto systemu rika "prima demokracie". Co v tomto systemu si ja predstavuji snad priste. Good luck.

3 0
možnosti
Foto

Teoreticky máte pravdu, ale prakticky jednotliví kandidáti ve volbách dostávají hlas za to, že preferují určitý volební program. A tomu se zpronevěřila řada poslanců, kteří dnes tvoří většinu 101 bez mandátu. Křiklavým příkladem budiž Karolína Peak, která snad už ani neví, jak se jmenuje, kolikrát změnila své postoje.:-/

1 1
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.