Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vladimír Renčín má na podobné téma nádherný vtip - viz http://www.rencin.cz - něco v tom smyslu - "Jen nevím, zda je to demokracie nebo bordel ? " Bohužel má pravdu 8-o Karma článku R^

1 1
možnosti

Nevim, jak jste si predstavoval demokracii vy, ale ja jsem presvedcen, ze demokracie v teto zemi presne odpovida stavu posttotalitni spolecnosti a nelze od ni tedy cekat zadne zazraky jeste alespon dalsich 10-15 let. Dokonce bych rekl, ze behem poslednich rekneme 2 let se konecne probouzi spici obcanska spolecnost a tez volicska spolecnost, coz je mimoradne dulezite. Vsude na svete se krade a podvadi a tak rozhodne necekam, ze se nebude krast a podvadet v te nasi krasne zemicce v srdci Evropy ;-)

5 4
možnosti

Vy jste, pane Dolanský, vyjmenoval skoro všechny katastrofické jevy i jejich příčiny (nefungující a přebujelá státní správa, dnes už vyloženě národu škodící justice a flákající se policie, rozložené zdravotnictví a sociálno, úpadek morálky), ale zapomněl jste na to, že současné - v evropském měřítku naprosto neuvěřitelné - vlády si navolili před šesti a před dvěma lety sami občané, zmanipulovaní mediálními lejnomety (viz trio Zelenka, Issová, Mádl) a policejní provokací, reřírovanou ODS (Kubice).

Nezralost a malá politická inteligence českého voliče (a zejména pak evidentní nedostatečnost mladých lidí v tomto směru) je tím pravým důvodem, že tady panují poměry, proti nimž vypadá život za Husáka jako pohoda. Neboť za stále jakžtakž fungující FORMÁLNÍ demokracie je skutečně ten nejdůležitější, poslední a odpovědný volič.

4 1
možnosti

F19e41l42i50x 81H56o57r15á53k

16. 11. 2012 12:40

Od člověka, který si jako módní doplněk vystavoval v bytě prázdné plechovky od coca-coly, obaly od západních bonbónů, čokolád, žvýkaček nebo dokonce sýrů, bych podobný článek vcelku čekal. :-P

 

Ještě takový skromný dotaz mimo mísu: Jak skrze ten knír jíte polévku? 8-o

5 4
možnosti

Také mám skromný dotaz: Jak jste se při své inteligenci dožil tak vysokého věku?

3 1
možnosti

P65a88v25e94l 52K58u82l39a

16. 11. 2012 12:33

Možná by bylo zajímavější, kdybyste nám napsal, jak jste si jí představoval. S tím lidským materiálem, který nám tu komunisti nechali :-/

5 7
možnosti

Počítáte do toho lidského materiálu i sebe?

2 0
možnosti
Foto

Idealismus vždy pláče v prachu zvířeném pragmatismem.

1 1
možnosti
Foto

bohužel - máte pravdu

7 2
možnosti

Pane Dolanský, píšete o aroganci moci. Jakákoliv vláda, která chce plnit své prohlášení z pohledu opozice vždy prohlásí něco o aroganci. Jenom připomenu v letech 2003 až 2006 vláda prohlasovala řadu zákonů s KSČM bez ohledu na své koaliční partnery, kteří s tím nesouhlasili. Prosím sdělte mi, jak to tehdy bylo s tou arogancí moci. Děkuji.

3 2
možnosti
Foto

Arogancí moci mám na mysli její zneužívání a je naprosto jedno, která strana tak činila nebo činí. Proč si řada lidí v naší republice pořád namlouvá, že jakýkoliv názor jednotlivce musí být bezpodmínečně spjat s příklonem k nějaké politické straně? Je to naprosto scestné, nesmyslné a pouze dokazující, jak málo lidí si dovede představit, že někdo může mít opravdu svůj vlastní názor. Pokud byste si prošel čtyři léta mého blogu, zjistíte, že nešetřím politiky nalevo i napravo. Ale to jsem trochu odbočil. Jde mi tedy o takovou aroganci, kdy například občan dokáže, že mu MPSV snížilo opatrovné a Drábek do kamery tvrdí, že to není pravda. To je podle mne arogance hrubého zrna. Těch příkladů jsou stovky a týkají se i nižších úředníků.

11 0
možnosti

Absence morálky...ti, kteří dnes lidem tvrdí, že za jejich oranžovo - rudé vlády bude lépe, ti ji mají? Uveďte mi alespoň jednu společnost kde zvítězila morálka a slušnost.Problémem idealistů je, že jejich představy nejsou reálné...bohužel.

2 3
možnosti

Dobře a výstižně jste to napsal. Jsem také znechucená tím, kam demokracie v této zemi po r. 1989 dospěla. Mám pocit, že poctivost a morálka už tu neexistuje, to se dnes „nenosí“, ten kdo má ostrý lokty, přemrštěné sebevědomí a je bezohledný, se má nejlépe. Právo tu platí pouze pro boháče a vyžírky. Myslím, že heslo „kdo nekrade, není Čech“ si mnoho lidí osvojuje více nežli za Komunismu.  A čím více ukradneš, tím méně jsi postižitelný…  A nejlépe se krade u koryt

6 1
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.