Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

klaun Ferdinand

8. 3. 2011 12:40
hlavně je to svátek otravný,

stejně jako ostatní svátky, když nemá člověk volný den. Do otravných počítám i jména v kalendáři:-P

0 0
možnosti
N

nesher

8. 3. 2011 12:10
nic nového

Ale vážně nechápu proč by se měla slavit připomínka stávky amerických dělnic v textilním průmyslu, zvlášť když tento svátek byl v Evropě prosazen radikálními socialisty. A když už jsme u toho, stejně tak nechápu proč má být slaven 1. máj, opět socialistický svátek na oslavu nějaké stávky. Ať si to slaví odboráři, socialisté, komunisté a ostatní levičáci.

0 0
možnosti

doriana_

8. 3. 2011 10:40
Hezký článek,

vždy potěší, že se najdou i muži, kteří ženám ten 1 den v roce nezávidí a navíc ho nemají spojený jen s chlastačkou a karafiáty z dob minulých...

0 0
možnosti
PM

pavel-m

8. 3. 2011 12:24
Re: Hezký článek,

1 den nebo dva? Kromě MDŽ je zde ještě den matek..

(já ženám MDŹ vůbec nezávidím, mě jen přijde irelevantní jej slavit. Proč mám oslavovat to že je někdo žena? Den matek má větší smysl, být matkou už je počin hodný oslavy.)

0 0
možnosti
M

mubu

8. 3. 2011 8:57
Na pracovištích,

kde jsem pracoval, se vždy ženy (ale i muži) na svátek MDŽ těšily. Ne, že by chtěly oslavovat samy sebe. A také jim jistě nebyl nepříjemný nějaký ten drobný dárek od podniku, Ale hlavně to bylo příležitost si spolu odpoledne po 15. hod. v klidu sednout a  přátelsky si popovídat, i při nějaké té skleničce a pohoštění. Bylo to opravdu příjemné - pro všechny. A že se ten svátek snaží současní komunistobijci zdegradovat? Není divu, nemají to čím nahradit, tak si aspoň plivnou.

0 0
možnosti
N

nesher

8. 3. 2011 12:12
Re: Na pracovištích,

Možná pro Vás, většina žena, moji matku, babičku a matku mé ženy nevyjímaje ho nesnášely. Ženy musely připravit pohoštění a pak se koukat jak se soudruzi a soudružky na oslavě pořádané ROH zpíjejí do němoty jak mužici.:-P

0 0
možnosti
HS

hodný strejda

8. 3. 2011 8:56
za komančů se přece běžně učilo že svátek

byl datumem kdy stávkovaly americké ženy pracující v textilním průmyslu . Tak proč se vlamujete do otevřených dveří?

0 0
možnosti
CJP

Ctihodnost Já První

8. 3. 2011 10:28
Re: za komančů se přece běžně učilo že svátek

Vlamujete se Vy , hodný strejdo , ale do češtiny . Takže pro příště - nikoliv " datumem ",  ale " datem "  ! 

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

8. 3. 2011 8:48
Clara Zetkin a Rosa Luxembourg

byly komunistické teroristky. Nemám s nimi nic společného a nevím, proč bych měla jejich svátek slavit.

0 0
možnosti
OS

OSLO

8. 3. 2011 8:45
Stále nerozumím tomu,

čím byl MDŽ zprofanován a jak si mám představavit nezprofanovaný svátek. Cožpak ostatní svátky nejsou dnes komerčně znaužívány? Velikonoce a Vánoce jsou toho příkladem. U nás v podniku byly ženské pozvány v poledne do ZK ROH, byl pro ně připraven "slavnostní oběd", tradičně řízek se salátem, to bylo nejjednodušší, ředitel pronesl pár slov, rozdaly se kytky a pak se už jen jedlo, pilo, podniková hudba hrála a byla sranda až do noci. Že se při tom někdo opil? No a co? Vždyť se slavil svátek. Někomu z vás pamětníků to někdy nějak ublížilo? Myslím, že nikomu to tehdy nepřipadalo divné a nikomu to nevadilo.

0 0
možnosti
MP

prazakm

8. 3. 2011 8:26
MDŽ

Naopak, MDŽ bylo vždy hlavně komunistickým svátkem. Sice se začalo slavit už před komunisty, ale oni jej zprofanovali. Je to asi totéž, jako tvrdit, že svastika nebyla nikdy nacistickým znakem. Přestože existovala jako symbol staletí před Hitlerem, zkuste si ji dnes pověsit na barák.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.