Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

25. 5. 2010 9:54
chyba

Ekonomika se hroutí proto že je naprosto nekonkurenceshopná. Za komunistů dokázala jenom vyrábět na sklad podle plánu. po 89 neměla trhy které by neměly ty sklady plné. Její tehdejší krach byl logickým důsledkem komunismu. (Krydlo se vždycky a všude to není argument)

Ďnešní série krachů je tady proto že západní ekonomika není schopná konkurovat východní ásii která má 10x menší náklady na zaměstnance- tudíž vyrobí stejnou věc za zlomek evropské ceny. => Pokud evropa nesníží náklady na zaměstnance tak bude dál ve svrabu protože Asii nebude moci konkurovat.

A důchodci: Už dnes je na jedno ekobnomicky aktivní místo (Tedy to co generuje zisk) v podstatě půl důchodce a čtvrt nezaměstnaného a 1 člověk ve státní správě.

Velmi brzo díky klesající porodnosti a "husákovým dětem" to bude 1 důchodce a 1,5 člověka ve státní správě na jednoho pracujícího (Snad jediná výhoda úbytku populace je ta že to sníží neezaměstnanost)

Ale stejně: Ti co budou pracovat nebudou schopní na stát a důchodce vidělat.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 5. 2010 9:49
Sleduji tisk i zdejší diskuze poměrně intenzivně

Nic tak hnusného, co chcete (možná) svým blogem kritizovat jsem nikde nečetl.

Nebo za takové vyjádření považujete konstatování, že důchody tvoří třetinu nákladů rozpočtu? Že to je velká zátěž rozpočtu? Ale to je přece fakt. To konstatování je o tom, že je třeba tento problém řešit. Nikdo ovšem neříká, že by nás proto měli vybít.

Zkuste zvážit, zda si podvědomě vyjádření jiných nepromítáte do svého přesvědčení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.