Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

leanne

25. 5. 2010 11:43
Autor evidentně nepochopil důchodovou reformu

Pane autore,

zjevně nechápete, že seniorům nikdo nechce snižovat důchody. Reforma se týká důchodců budoucích - ti o tom budou předem vědět, aby měli dost času si na důchod spořit, tak jak je to všude ve vyspělém světě běžné.

A ta složenka? Nechápu proč se tolik lidí rozčiluje - kdyby si to důchodci přečetli celé,

muselo by jim být hned jasné, o co jde, je to tam normálně napsané. Takže  jestli z toho měli nějaké infarktové stavy, tak více než o jejich věku to svědčí o jejich nízké inteligenci (nebo snad lenosti si to celé přečíst).

S neúctou ke stáří nemá ani jedno z těchto témat vůbec nic společného.Rv

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 5. 2010 11:45
Re: Autor evidentně nepochopil důchodovou reformu

že většinu důchodců nerozčiluje slib 13tého důchodu ;-D Dluh (jejich) je vyděsí , ale o dluh na cizí účet se nestarají

0 0
možnosti
JK

KonecSveta

25. 5. 2010 11:41
Je to celá ta staletí stejné :-)

Hesla jako: To je dneska mládež a My jsme poslední slušná generace so používají už od úsvitu dějin. Nepředpokládám, že by se to třeba v roce 2050 změnilo. Navíc ten co v mládí nejvíc vykřikuje, že důchodci jsou pakáž, bude v důchodu nejvíc vyřvávat, že mládež je totálně zkažená. Většina lidí se zas tak moc nemění. Hezký den

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 5. 2010 11:49
Re: Je to celá ta staletí stejné :-)

ano , tedy jinými slovy ti co dnes říkají že mládež je zkažená asi byli v mládí pěkná pakáž ;-D

0 0
možnosti
PH

picky

25. 5. 2010 11:32
Vím, že se to těžko chápe,

ale podstatu hledejte v klasické otázce : "Komu to prospělo (prospěje)?" Důchodce je jako potencionální volič neperspektivní, protože většinou volí koministy a socialisty a jeho životnost jako voliče? 5 - 10 let? To mladá generace, to je jiný kafe, tu si jako voliče musíme předcházet, ti budou voliči ještě dlouho, nemají téměř žádné praktické zkušenosti s předvolebními sliby a povolební realitě, jsou daleko více tvární a lze je jednodušeji zmanipulovat a postavit do opozice proti autoritám. Vetšina mladých si nepřipouští, že i oni budou staří, jich se to netýká. Kdo ve společnosti stojí o lidi starší 50 let? Pro ně je většina těchto lidí "looser" a "socka". Čili toto umělé dělení společnosti a stavění generací proti sobě pouze prospívá politickým loutkovodičům. Ne všichni mladí jsou stejní, mnozí dokážou komunikovat i jinak než přes Facebook, SMS či skype, ale zdá se, že se stávají ohroženým druhem.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

25. 5. 2010 11:40
Re: Vím, že se to těžko chápe,

R^ 

Květa Marková, důchodce

0 0
možnosti
JP

buranumdopamatniku

25. 5. 2010 11:24
vandalismus spolecnosti a hospodarstvi

Kazdy clovek, i mldady, ma pravo byt nastvany, kdyz prijde ke krasne  veci kterou vandalismus znicil.   A KOMUNISTE  byli a jsou vandalove.  Tak se nedivte.

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 5. 2010 11:31
Re: vandalismus spolecnosti a hospodarstvi

R^ byť starý vandal bude tvrdit, že mu máte prokazovat úctu protože je starý

0 0
možnosti
AB

Alexus

25. 5. 2010 11:23
To autor

MAte pravdu,ze k seniorum je tu neucta....Z hlediska mladeze,ale prizivuji to jednak media a rozdmychavaji nesnasenlivost a  pak i sami duchodci tim,ze voli Rudooranzovy mor.... Pochopte je to i o Ekonomicke gramotnosti.....Ti mladi , ji maji mnohdy mnohem vyssi nez ti stari, kteri veri tomu,co lzou v tisku a TV politici bez rozdilu....A vzhledem k tomu, ze prubezny duchodovy system je uz davno mrtvy....tak to,ze se rozcilujete, ze se jim sahne na duchod....Ano sahne....ale ne proto,ze by je chtel nekdo trestat,ale proto,ze ten system uz ted nemuze fungovat....Politici podelali to,ze v r. 90 neudelali duchodovou reformu a vsichni kdo prisli po nich to same...Vrcholem bylo zvysovani soc. davek za dob socanske vlady....A vrchni,kery bude chtit platit, se blizi....Politici ted pred volbami se libivymi recmi jen snazi o naslibovani neceho co neni ekonomicky realne...ME jako cloveku,kery si troufa rici,ze ekonomice rozumi je jich lito...Odmakali si to,ale system jim neumoznil si nasporit.

0 0
možnosti
JP

buranumdopamatniku

25. 5. 2010 11:34
Re: To autor

Ano, je to tak, ale bez polozeni otazky po zodpovednosti  se to neobejde. Kdo za to muze ?    A nyni dojdem k tomu, ze ten kdo to vse zavinil  patri od kormidla.  A kdo to zavinil ?   To  je v tech skromnych hlavickach uz  nejasne :)))

0 0
možnosti
DC

Daniel Ch

25. 5. 2010 11:20
úcta musí být dobrovolná a zasloužená

Nemám nic proti seniorům ale proč mám před každým seniorem chodit s úctou?

Z nás mladých budou také jednou senioři ale když vidím některé mé vrstevníky, tak pochybuji, že v důchodu budou lepší než teď.  To samé platí o nynějších důchodcích. Jací byli když byli mladí. Proč nejvyšší důchody berou ty největší ... minulého režimu.

Prostě úcta musí být dobrovolná a zasloužená.

0 0
možnosti

anžto

25. 5. 2010 11:20
Re: úcta musí být dobrovolná a zasloužená

R^

0 0
možnosti
G

godspeed

25. 5. 2010 11:18
Jen tak by me zajimalo

, proc ti lide, kteri stale chteji vetsi prispevky od statu duchodcum, tak proc radsi nesahnou do svych kapes a nepodporuji sve rodice/prarodice financne sami... On to vlastne zaplati nekdo jiny... Pan autor ocividne stravil podstatnou cast zivota zitim v komunismu, je to z clanku patrne... Mimochodem tato generacn nesnasenlivost je vytvorena umele medii a pouze pidmichavana lidmi, kteri stdudujici a pracujici mlade lidi oznacuji za deti, kteri nemohou moc vecem jeste rozumet... zkuste se zamyslet nad timto 

0 0
možnosti
JK

Lisen

25. 5. 2010 11:16
Senioři, děkujeme

Mnozí mladí zblblí pravicovými demagogy, vlastní chamtivostí, leností, neuvěřitelnou arogancí, konzumním způsobem života, egoismem - to je generace vychovaná a deformovaná už v kapitalimu. V jejich vymytých mozečcích si neuvědomují, že vyhynou, protože už nechtějí ani neumějí mít a vychovávat svoje děti. Dobře jim tak.Rv

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 5. 2010 11:22
Re: Senioři, děkujeme

když takhle prudí můj syn....řeším to tak, že mu dám nějakou práci a on rychle vychladne.....co nabídnout Vám, netuším. ;-D

Snad jen radu: tolik zloby a frustrace nejvíc škodí Vašemu zdraví....:-)

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

25. 5. 2010 11:10
Odpověď

"Co je to v nás za netvora, že čím více jdeme dopředu, o to víc zapomínáme na úctu k těm, kteří nám to umožnili?"

Stárnete.

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 5. 2010 11:14
Re: Odpověď

Už jsem to psal jinde : Stáří není zásluha a úcta se prokazuje těm co mají zkušenosti, přehled a co něco dokázali

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

25. 5. 2010 11:10
Nikoho nemusí zajímat, jaký režim vládl když on pracoval

a získal tím nárok na starobní důchod. A také ho nezajímá, že následná politická garnitura prožrala bohatství státu a teď má s vyplácením důchodů problémy. Je třeba volit ty, kteří umí hospodařit a problémy mít nebudou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.