Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

VLAKR

25. 5. 2010 14:30
Milý pane, dost jste to přepískl

Mně se také nelíbí mnohá hanlivá vyjádření ze strany mladých o starých lidech, kteří překážejí v tramvajích a Kauflandech. Za největší projev neúcty ke stáří ale považuji to, že pomalu už polovina zesnulých nemá žádný pohřeb. Obvykle se přitom tvrdí, že "na přání zesnulého", pravda je však spíše taková, že pozůstalí chtějí ušetřit.

Ta hysterie kolem Kalouskova předvolebního letáku ve formě fiktivní složenky je podle mne uměle vyvolávaná z volebního štábu ČSSD. Ten leták byl rozesílán všem lidem bez rozdílu věku a nevěřím tomu, že po jeho přečtení staří lidé dostávali infarkt nebo se psychicky hroutili. Moje 86 letá matka tento leták beze zájmu odhodila do koše, zatímco složenku na daň z nemovitosti (ta došla 2 dny před letákem) mi předala, abych ji zaplatil. A jak už tu mnozí napsali, pokud někdo tento leták považoval za opravdovou složenku, je tak mdlého rozumu, že by neměl mít právo volit.

  

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 5. 2010 15:19
Re: Milý pane, dost jste to přepískl

Ano nepohřbít své blízké příbuzné je sockovina jak vyšitá - Nepřejí-li si zůstavitelé výslovně obřad dá se udělat poslední rozloučení bez obřadu = bez zbytečného řečnění jen nechat zahrát a vyprovodit na poslední cestu,, i když to něco stojí - Ale přiznejme si kdo "ušetří" na svých příbuzných - v drtivé většině to právě budou příznivci levice, kteří tvrdí, že to přeci má platit stát

0 0
možnosti
J

jedna

25. 5. 2010 14:03
milý pane

i mě děsí nesmyslné výpady typu "jejich revírem je Kaufland" a následná diskuse, kde jsou staří lidé označováni za osoby zralé k vyhubení a společenské parazity, těší mě jen jedna věc, že autoři  nesmyslů, kteří jsou sami často ve dvaceti díky drogám, alkoholu, lenosti a výrazné nadváze starci už teď,také zestárnou. jen se divím, že si tihle hlouponi berou na mušku zrovna seniory, když všichni moc dobře víme, že u nás existují daleko horší požírači sociálních dávek a výhod, naši "opálení". Nikdo jiný nepožívá v tomto státě takové sociální výhody, nikomu z nás nedá město nový byt za ten starý, co jsme zničili, nám se úředníci neklanějí k zemi, ze strachu abychom si nestěžovali, nám se policie nevyhýbá obloukem, aby nebyla podezřelá z rasismu, 80% opálených nikdy nepracovalo, ani nebude, nejčastější povolání opáleného muže je invalidní důchodce bez vzdělání a kvalifikace, nejčastější povolání opálené madam mnohočetná nikdy nepracující matka, ti si zaslouží "pozornost" ne důchodci.  

0 0
možnosti
AP

Alekks ban

25. 5. 2010 12:58
Milý pane

naprosto souhlasím s tím, že házet důchodce do jednoho pytle s různými individui pobírajícími dávky, protože se jim nechce pracovat, je zhovadilost prvního řádu. Zrovna tak je ale zhovadilost zobecňovat na základě pár duševně zaostalých jedinců na diskuzích. Nikde jinde jsem se totiž nesetkal s tak jednoznačným "odsouzením" důchodců, jak ho popisujete Vy. Jestli chápu Vás článek správně, rozčilujete se nad tím, že by se úspory měli dotknout všech skupin občanů a zejména důchodců. Pominu-li naprosto nesmyslný názor (který se tu a tam objevuje a který na mě lehce dýchnul i z Vašeho článku - ale nerad bych se Vás dotknul, pokud jsem to pochopil špatně), že za naše dluhy mohou politici a proto by je měli zaplatit, jsme v této situaci všichni. Pokud si některá skupina obyvatel myslí, že jich se to netýká, tak žije v hlubokém omylu, důchodce nevyjímaje.

0 0
možnosti
AP

Alekks ban

25. 5. 2010 12:59
Re: Milý pane

Znám mnoho lidí, kteří pracují, mají rodinu a žijí si podstatně hůř než velká část důchodců. Mě je třicet let a je možné, že takového luxusu jako je státní důchod se již nedožiji. Osobně nesouhlasím s jakýmkoliv snižováním důchodů, ale v současné situaci ani s jeho navyšováním, jak slibují některé, hlavně levicově orientované strany.

Jen krátká poznámka ke Kalouskově složence. Člověk, který uvěřil, že složenku musí skutečně zaplatit by měl být zbaven svéprávnosti, protože nemá dostatečné množství zdravých mozkových buněk, aby mohl zodpovědně volit. Ať už je mu 80 nebo 20 let.

0 0
možnosti
VA

Přátelský

25. 5. 2010 12:50
Ani poděkovat už mnozí neumí

Dobrý článek, až na to, že to heslo dnešních převážně pravicových politiků a části zmanipulované mládeže zní „ Senioři odejděte“ ! Chybí tam i to „děkujeme“. Je strašné, když politici typu Kalouska chtějí po slušných pracujících lidech i po důchodcích peníze na úhradu dluhu, který on a jemu podobní svojí politikou a zpackanou privatizací sami způsobili a někteří z nich při tomto rozkrádání ve velkém dokonce sami zbohatli. !!

0 0
možnosti
VT

hinny

25. 5. 2010 13:06
Re: Ani poděkovat už mnozí neumí

ehm a zo co máme děkovat obečně všem senorům ? Za zničenou ekonomiku jednoho z ekonomicky nejvyspelejších států meziválečné Evropy ? Za rozpadlé vybydlené domu do kterých naposled investovali jejich majitelé ne jim je komunisti sebrali. Za "moderní" fabriky se strojním vybavením které dodávali ještě pánové Kolben a Daněk ? Za zničenou morálku ve společnosti, kdy lež a přetvářka byla denním standardem? A dnes za to,že opět lžete a křičíte jak "zdroje jsou" a že dluhy státu nejsou vaše dluhy? ˇBuď jste tady nežili nebo není ani za co děkovat - Jinak to neznamená, že stařších lidí si nemáme vážit, ale je to jako vždy individuální - někoho ano někoho ne

0 0
možnosti
M

mike551

25. 5. 2010 12:49
Jste lhář, autore

Nikdo, kromě několika ujetých individuí v diskusích (a to jsou stejně nejspíš provokatéři sloužící ČSSD) neoznačuje důchodce za přítěž. Nikdo nenavrhuje snižování důchodů. Tenhle blog evidentně nemá jiný účel než rozdmýchávat nenávist. Fuj! RvRvRvRvRv

0 0
možnosti
FS

greenalien

25. 5. 2010 12:47
Senioři

Jakkoliv rád ze vzájemné občanské solidarity uvolním místo v autobuse zdravotně chatrnějšímu jedinci, musím se sám sebe ptát, proč by si někdo měl automaticky zasloužit mou úctu tím, že je starý.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 5. 2010 12:49
Re: Senioři

dobrá otázka.......upřímná odpověď by asi byla "protože je to pro nás výhodné", ale obávám se, že ta tu nepadne. ;-D

P.S. umím si vážit starých lidí, ale i mladých......jen nemám rád hlupáky

0 0
možnosti
RJ

molok

25. 5. 2010 12:45
Asi by bylo potřeba oddělit dvě věci

Nesmyslná mediální masáž vůči důchodcům a forma k tomu použitá a dlouhodobá financovatelnost průběžného systému a stav veřejných rozpočtů. To první zasluhuje oprávněnou kritiku jakkoliv se snaží spousta lidí fabulovat či křečovitě hledat náznak vtipnosti či jiné atributy, které by takové nesmysly ospravedlnily. Druhá věc je stav současných rozpočtů, ohlédnu od toho, že se pravici dokonale podařilo mediálně hodit tento stav jenom na levici (před enormní zadlužování posocanských vlád) a forma kampaní dává vědět, že to zabírá, protože voliči často mluví o volbě pravice jako odpovědnosti (přestože HN spočítaly, že program ODS ušetří 16mld a ČSSD 15mld takže nula od nuly pojde). Bez ohledu tedy na tu pravici a levici jsou veřejné rozpočty teď v krizi. NERV sice vypočítal ztráty z korupce do rozpočtu v ČR na 100mld a nejsem naivní, abych věřil že se ji u nás podaří vymítit, takže tudy cesta úspor vede stěží. Je vysoce pravděpodobné, že bez důchodové reformy a ještě dalších kroků ...

0 0
možnosti
RJ

molok

25. 5. 2010 12:47
Re: Asi by bylo potřeba oddělit dvě věci

... bude neucta dalších generací k těm starším, které jsou třeba neuctivé teď, ještě větší, strany by měly nechat neustálých vyhrožovacích a populistických půtek a shodnout se v dalším volebním období na zásadních věcech, jinak totiž strašení Řeckem, které je teď ještě dost vzdálené, může za takových 6, 8 let dojít k reálným rozměrům, se současným růstem státního dluhu.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

25. 5. 2010 12:37
Myslím, že jste nic nepochopil

Důchodcům nikdo důchod nebere. Zatím jsou jen varováni, že tímto rozdáváním, co slibuje čSSD se může stát, že za pár let na ty důchody opravdu už nebude a nikdi nám už nepůjčí. A mladí mají jen apelovat na starší, aby jim tuto zemi nenechávali po uši zadluženou, protože to budou oni, kdo bude muset ten dluh splácet.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 5. 2010 12:44
Re: Myslím, že jste nic nepochopil

R^stručně, jasně

0 0
možnosti
C

Crouton

25. 5. 2010 12:11
Spíše by mělo být

senátoři, děkujeme. Odejděte!!!

0 0
možnosti

Mablung

25. 5. 2010 11:49
O autorovi: Rýpavý humorista

Od humoristy, obvzláště rýpavého,  bych očekával něco jiného než tupé žvásty, které, v různých modifikacích, obíhají svět už pár tisíc let.

Generační konflikt je skutečně hodně stará záležitost. Taktéž fakt který si staří lidé neuvědomují, že úcta se musí zasloužit. Většina starých lidí stárne do senilna, bohužel jen málo do moudrosti.

Co se novodobějších záležitostí týče, to jest důchodů, správný trest pro důchodce kteří volí levici by byl snížení důchodů na polovinu, případně jim říci že rok nemá 13 měsíců, ale 6. Tato generace se totiž zasloužila o to, že dodnes nemáme vyřešený důchodový systém. Pokud by se začal řešit už v roce 1996, už by na naše důchody z části pracovali kluci šikmoocí a s každým měsícem, s každou splátkou do fondu, by nám patřilo více a více šikmookých továren.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

25. 5. 2010 12:22
Re: O autorovi: Rýpavý humorista

ne, bez důchodu by měli zůstat senioři- voliči TOP, voliči ODS by měli dostávat každý druhý měsíc, voliči ČSSD každý měsíc a voliči KSČM každých 14 dnů. Neboť levicová politika je polika vzájemné solidarity. Pravicový volič se přece dokáže  o sebe postarat sám, tak proč tedy  čeká na nějaký státní důchod?

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.