Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pompeo – stejné poradce k nám vysílala i Moskva

Nezměnilo se ani Ň. Jen se mírně pozměnila rétorika poplatná době. Jak nám před lety diktovala Moskva, kam máme směřovat, dnes se v podstatě identicky lísáme k Washingtonu.

Je víceméně jedno, jestli stojí za kecpultem sovětský soudruh nebo dnes americký. Prázdné fráze o české důležitosti pro velmoc na Západě dříve na Východě, o nekonečném přátelství, pomoci a podpoře, až nechutná servilita některých našich politiků… V oblíbeném hesle komunistických pohlavárů Se Sovětským svazem na věčné časy se změnila jen velmoc. Docela vypovídající je, že mnozí z těch, kteří doplňovali větu sovětskou, i dnes začínají parafrázovat Se Spojenými státy na věčné časy, ani o minutu déle.

Během přibližně čtrnácti minut, které Česká televize věnovala 11. srpna 2020 návštěvě politruka z Washingtonu – ZDE1, se o setkání Pompea s prezidentem Zemanem zmínila jen v části jedné věty! O tom, že se Pompeo podle diplomatického protokolu dopustil urážky hlavy státu respektive České republiky půlhodinovým zpožděním, bylo samozřejmě v mnoha předních mainstreamových médiích ticho po pěšině – ZDE2. Radost to snad může působit jen jednodušším kritikům, kteří nedokáží oddělit majestát prezidentského úřadu republiky od nenáviděné osoby současného prezidenta.

Miloš Vystrčil se vznášel snad až v desátém nebi, a k dokonalosti výrazu tváře mu chyběla už jen rozvitá růžice pavích per. Současný hrdina opozice, který vyráží na protestní výlet na Tchaj-wan, přijal vyznamenání nejvyšší – podporu Mika Pompea respektive Spojených států, pro které zní libozvučně jakákoliv dehonestace země, která je připravila o titul největší ekonomiky světa. Nicméně pokud je Miloš Vystrčil tak neobyčejně spravedlivý, budeme bedlivě sledovat, jestli důrazně zkritizuje při své návštěvě tchajwanské politiky za porušování lidských práv - provádění trestů smrti (že by po vzoru Číny?). Od roku 2010 bylo v této, pro českou opozici vysněné zemi, popraveno 35 lidí – ZDE3.

Spojené státy jsou dnes zemí, kde je demokracie, po které jsme před jedenatřiceti lety opravdu toužili, v troskách, o čemž nás přesvědčují stále stupidnější kotrmelce názorů. Straší čínským a ruským vojenským harašením, ale seznam zemí, které Spojené státy napadly, nebo se v jejich destabilizaci angažovaly, je za posledních 30 let docela úctyhodný. Ať se naši politici snaží omluvit českou vojenskou přítomnost v Afghánistánu jakýmikoliv pseudomírovými plky, jedná se jednoznačně o okupaci. Ostatně za několik hodin český mainstream zahájí každoroční vymývání mozků k 21. srpnu 1968. Přivezou na Kavčí hory nebo do rozhlasu Kamilu Moučkovou a další „zasloužilé“ pamětníky těchto dnů, tak si můžeme připomenout, jak se nazývá nechtěný pobyt cizích vojsk na území státu.

Takže, Češi, pěkně poslouchejte! Chceme pro naši firmu, která sice není ekonomicky moc zdravá, zakázku na dostavbu atomové elektrárny bez ohledu na to, že by se zde křížily dvě různé technologie. Češi, musíte taky okamžitě zrušit spolupráci s nebezpečně úspěšnou firmou Huawei, protože tyto kšefty potřebuje pokrýt Amerika. Samozřejmě, že hvězdná flotila ze CIA má nevyvratitelné důkazy, které však nikdo neviděl, jak je zvykem při podobném chvástání i v jiných kauzách. A Češi, protestujte proti Nordstreamu 2 nebo vás budeme sankcionovat (to je výraz používaný mezi nejlepšími přáteli). Podobně nás USA zastrašovaly již ve věci digitální daně. Celkově shrnuto ZDE4.

Kdyby s Českou republikou takto mluvil zástupce Ruska nebo Číny, tak skoro polovina politiků Sněmovny a Senátu má už dávno vyřvané hlasivky nad takovým drzým vměšováním do vnitrostátních záležitostí a mainstreamoví ohýbači pravdy by snad zapomněli strašit i koronavirem. ČT24 by prodloužila vysílání o vměšování na 25 hodin denně a Petříček by rozhořčeně apeloval na konzuláty Ruska a Číny. Možná se svět mění, jen čeští politici zůstávají stejně ohnutí, jedno jest, na kterou světovou stranu. Velmi distingovaně shrnuto ZDE5.

Autor: Radomír Dolanský | úterý 18.8.2020 16:04 | karma článku: 40,79 | přečteno: 1390x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 775x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2192x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  14:51

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ANO bylo pro zvýšení věku pro odchod do důchodu, nelíbil se způsob, ukázal zápis

24. dubna 2024  14:43,  aktualizováno  14:48

Aktualizujeme Hrad zveřejnil záznam z jednání o důchodové reformě. Na té se zástupci vlády, ANO a Hradu shodli,...

Hlavní hygienička Svrčinová ve funkci končí. Vláda ji na její žádost odvolala

24. dubna 2024  14:37

Vláda dnes odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Kabinet tak učinila na její...

Von der Leyenová chválila i Čechy. Za 20 let jste posílili vy i EU, uvedla

24. dubna 2024  14:31

Za začátek nové éry označila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová vstup deseti východních...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.