Pane Babiši, teď už je to kontraproduktivní!

Nejedná se o nic víc než o ubohou rvačku, chvílemi připomínající bitvu o pytel vařených brambor ve vepříně. A není to jen o Babišovi a Sobotkovi. Do rvačky se zapojilo celé stádo, které nechce přijít o moc a koryta.

Je zbytečné poukazovat, jak se na nás dívá svět. Podívejme se na sebe, protože to my jsme si celou tu povedenou partu pustili do vlády a Parlamentu. A pokud se právě teď zvedají jedinci, kteří chtějí začít hulákat, že oni nevolili, nechť si uvědomí pokrytectví tehdejšího mlčení a dnešní kritiky.

Můžeme se dohadovat, která ze stran a který z politiků je v něčem o něco lepší než ten druhý. Nicméně v globálu jsou všichni jedna nechutná banda, což se velmi pěkně rýsuje právě v těchto dnech.
V podstatě bychom, jako voliči, měli být vděční za ubohou tragikomedii, kterou asi čím dál více občanů hodnotí podobně jako Mirka Spáčilová Troškovy filmy. Protože právě když tlupa bojuje o moc, je možné vidět, co se pod těmi saky šitými na míru, garderobou dam ze salónů doopravdy skrývá. V řadě případů hnůj.

Na projevech předních politiků můžeme dětem názorně a velmi polopaticky vysvětlovat činnost kolovrátku. Všichni, s premiérem a vicepremiérem v čele, nedovedou svoji rétoriku ani trochu rozvíjet. Samozřejmě Fialu a Kalouska nevyjímaje. Melou stále dokola jedno a to samé a vůbec jim nepřijde trapné, že týden nebo dokonce už dva papouškují několik vět, jako by jejich slovní zásoba obsahovala maximálně 200 slov včetně předložek a spojek. A něco takového nám vládne!!! Nebo to tedy alespoň předstírá.

Neřešme nyní, zdali jsou nahrávky věrohodné či nikoliv. Ale i mírně opožděného jedince musí trknout fakt, že vyšly na světlo v tak příhodném okamžiku, že o náhodě nemůže být řeč. Ať už tuto českou udavačskou bitvu rozjel kdokoliv, je to důkladně promyšlený tah. Podobně kvalitně byla připravena likvidace hradního ceremoniáře Forejta. V právním státě takové věci řeší policie. V České republice se budou o věci celý den naprosto zbytečně překřikovat poslanci napříč politickým spektrem. Každý si bude chtít prohlásit nějakou tu „důležitou kravinu“, ten na onoho, onen zase na toho. A morálka, která bude v ten den v Parlamentu vládnout, se dá již dnes směle přirovnat ke každodennímu dění na farmě v Letech. Na to si už voliči u svých představitelů zvykli.

Dá se spolknout řada věcí, když se člověk brání. Ale vytáhnout teprve po několika dnech jako trumf, že premiér porušil koaliční smlouvu, když bez souhlasu předsedy dané strany odvolal „jeho“ ministra, je už trapné. Taková obrana by byla na místě jako první reakce hodinu po premiérově oznámení o odvolání. Ani prezidentovi tyto tanečky nepřidají. Jen proto, aby dal najevo, že mu nějaký Sobotka nebude přikazovat, co má kdy dělat. Jako malí kluci.
Taková, zbytečně prodlužovaná, agónie možná připraví hnutí ANO o mnohem více voličů, než kdyby se ukázalo, že korunové dluhopisy byly daňovým únikem. Stejně to skončí odvoláním, tak proč vše takto nedůstojně protahovat? A nějaké údajné ovlivňování novinářů? Směšné. Nechtějme si namlouvat, že zrovna ti čeští jsou, vyjma jednoho, nezávislí a nezkorumpovatelní. To by možná uspělo jako dobrý gag v pořadu Na stojáka.

Autor: Radomír Dolanský | úterý 9.5.2017 7:28 | karma článku: 26,42 | přečteno: 898x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18

Radomír Dolanský

Ruský pistolník v Praze

1.5.2020 v 7:42 | Karma: 31,02
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.