Přes osm tun výbušnin na 36 lidí – to je bomba!

Americké zelené hlavy, Pentagon a nový svalovec z Bílého domu tančí oslavné válečné tance. Předvedli svaly a opět se budou točit hrdinné filmy, kdy jeden Američan vybouchá polovičku Afghánistánu.

Jo, jo, komunisté museli mít na zvrat výsledku války alespoň čtyři tankisty a psa nebo kapitána Klose a zástupy jeho pomocníků. Popřípadě hrdinné partyzány, kteří byli na každém kilometru. Američanům stačí Rambo nebo jiný, jemu podobně naštvaný, rek. Ale zpět do mediální „reality“.

Již pár hodin po prvním užití bomby v boji předložili Američané světu všechny statistické údaje. Samozřejmě, že nejdokonalejší, poněvadž americká, bomba MOAB zničila celý komplex podzemních chodeb a zabila neuvěřitelných 36 islamistů. A co je naprosto monumentální propagandistická bomba – ani jednoho civilistu! Takže samozvaný Islámský stát opět utrpěl ZDRCUJÍCÍ porážku od samozvané US Army. To se to hraje v cizí zemi na vojáky. Kdoví, jestli američtí mariňáci vědí, že ani Alexandr Veliký tuto divokou zemi nikdy zcela neovládl?

Takové přesné statistické údaje – to nikoho z islamistů nenapadlo, že tam mají amerického špicla? Nebo po dohodě s Pentagonem hlásí statistická data sami dobrovolně v rámci spolupráce za islamizaci Evropy? Nicméně, do Pentagonu asi zavolal někdo s normálním myšlením a sdělil zeleným mozkům, že to vypadá blbě, matka všech bomb a jenom 36 mrtvých. Tak to propagandisté rychle poupravili na přibližně 90 zabitých nepřátel.
Ale to se americké propagandě stává častěji. Například původně se uvádělo, že MOAB stála kolem 16 milionů dolarů. Opět asi zareagoval propagandista, že by americký daňový poplatník mohl brblat, a najednou se cena upřesnila na pouhých 170 tisíc dolarů. Taková láce a oni to použijí poprvé od roku 2003, kdy byla vyrobena první mamina (celkem bylo údajně vyrobeno 20 ks)!

Takže ať už 36 nebo 90 mrtvých islamistů možná naštvalo zbylých 2 378, ale na největšího nepřítele – Rusko – Američané velký dojem neudělali. Protože matička Rus má tatíčka všech bomb (FOAB). Je o 3 tuny lehčí než americká mamina (v Americe si potrpí na kredenciózní zadky) a přitom je ruský tatík přibližně 4x účinnější. Proto jej nemusí nést nákladní letoun, ale klasický bombardér. Mamina je zemětřasná, takže vás zabije kusem šutru nebo pádem do vzniklé průrvy. Tatík je naopak termobarický, takže spálí veškerý kyslík. Pokud se nestačíte udusit, dorazí vás zpětnou tlakovou vlnou. Tyto bomby v menším provedení Američané používali již ve Vietnamu.

Stejně jsou ty pokusné střelnice v Sýrii, Afghánistánu, Iráku, popřípadě jinde, takovými podivnými válkami. Jak Američané, tak Rusi shodí stovky tun výbušnin a výsledkem jsou tu čtyři, tu pět zabitých islamistů. Sem tam spadne bomba o kousek vedle a jsou z toho desítky mrtvých civilistů. Stává se to Rusům stejně jako Američanům. O těch amerických minelách se tak moc nemluví. Třeba i proto, že v České republice ještě nemáme ministerstvo lži pro západní propagandu, jen pro tu ruskou. A veřejnoprávní televize je apolitická jen tak na oko.

 

Autor: Radomír Dolanský | neděle 16.4.2017 12:46 | karma článku: 40,10 | přečteno: 1929x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18

Radomír Dolanský

Ruský pistolník v Praze

1.5.2020 v 7:42 | Karma: 31,02
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.