Sýrie – proč nikdo neposlouchá doktora Patočku?

Spojené státy zaútočily bez varování (vyjma Ruska) na svrchovaný stát. I kdyby byl režim jakkoliv zrůdný, jedná se o jednostranný válečný akt, který, ať se mainstream a politici jakkoliv snaží, nesmí být zaměňován za demokratický.

Spojené státy začaly opět používat již zaprášenou rétoriku, kdy se snažily oblbnout svět tvrzením, že ve Vietnamu bojují za svoji bezpečnost a demokracii. Ostatně termín používají opakovaně, když se jim zachce napadnout nějaký stát, třeba Irák, jako expert na válečné útoky a „demokratický“ rozklad států, Bush jr.

V těchto dnech svět pláče nad záběry umírajících dětí. Asi nám, u obrazovek a monitorů, a díky za to, nikdy zcela nedojde hrůza momentu, kdy se otec loučí se svými umírajícími dětmi – kojenci. Ale propaganda jásá. Mainstream cpe tyto záběry velmi promyšleně do mozků lidí, které, ochrnuté hrůzou, v mnoha případech ztrácejí obrannou schopnost logického myšlení a přijímají jakýkoliv žvást, který jim novodobí Goebbelsové podsouvají.
Nikdo, doposud opravdu NIKDO, bez jakýchkoliv diskusí a pochybností nedokázal, jak k použití chemických látek došlo! Nikdo, bez jakýchkoliv pochybností nedokázal, kdo je strůjcem hrůzné masové vraždy! Nikdo, bez jakýchkoliv pochybností, nezjistil, o jaké chemikálie se jedná! Pomineme-li žvásty SOHR, kteří jsou ochotni v Londýně vydat prohlášení o vině již dva dny před útokem nebo prohlášení najednou opět důvěryhodného tureckého spojence o údajné pitvě těl z místa činu.

Je taktéž otázkou, jak moc praštěný by musel být Bašár Assad, kdyby něco takového udělal po Trumpově prohlášení, že sesazení Assada pro něj není prioritou? Je taktéž otázkou, když už by chemické látky použil, proč proti civilistům, kde je předem známý dopad veřejného mínění? Přestože se v této části světa navzájem vyvražďují lidé dlouhodobě pro to, pod kterou standardou věří v boha, a proto, že se neshodnou, jestli je lepší bůh šíitský nebo sunnitský. Jsou to docela logické otázky, které se snaží zodpovědět jen velmi málo zpravodajců. Pokud by tedy něco takového Assad udělal, není zapotřebí jej zbavit moci, protože je zrůda, ale poněvadž by se zachoval jako sebedestruktivní dement. Komu asi takový zvrat vyhovuje?

Přes všechny, víceméně oprávněné výhrady o důvěryhodnosti nezávislého zpravodajství České televize, si protentokrát zaslouží poklonu. Poněvadž v několika zpravodajských relacích opakovaně, tedy nikoliv omylem, jak se někdy ČT stává, že pozve do vysílání někoho, kdo mluví zcela jinak než je přání mainstreamu, nechala promluvit váženého doktora a především uznávaného toxikologa Jiřího Patočku. Doktor Patočka, jako jedna z mála výjimek v dnešních rozbouřených vodách, bez jakýchkoliv politických emocí o tom, kdo je špatný a kdo dobrý, prohlašuje, že podle jeho praxe a dlouholetých zkušeností a znalostí, jak postižený organismus reaguje, byl takřka nade vší pochybnost použitý chlór. Jako erudovaný odborník se nepřel s politiky, kteří vědí o reakcích na chemické zbraně velký prd, kdo má pravdu. Prostě jen konstatoval jako každý odborník, který musí svou tezi vědecky obhájit na rozdíl od politika, který použije to, co se mu zrovna hodí do krámu. Proč tuto verzi nechce přijmout současný politický trend?

Možná, že když se mluví o použití sarinu, je to pro propagandu lepší, poněvadž je to větší hrůza, větší zvěrstvo, víc to smrdí válkou. Podstatné pak je, že sarin se nedá vyrobit ve sklepě na koleně, kdežto s chlórem je to úplně jinak. Chlór mají i v Česku v každých veřejných lázních, ve vodárnách… Čili když se píše o sarinu, je jednodušší obvinit Assadův režim bez nějakého zjišťování, kde je pravda.
Jak je to s politickým tvrzením o vině, dokázal perfektně český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, když schválil americký válečný útok a vzápětí prohlásil, že svět (OSN) musí bez jakýchkoliv pochybností vypátrat viníka chemického útoku. Toto je pravda o tom, jak se dělá politika. Záleží jen na každém jednotlivci, jakou tezi přijme. Jestliže jen proto, že nenávidí Rusko, bude slepě poslouchat Západ nebo třeba si poslechne českého odborníka na toxikologii.
Jak falešná je věrohodnost politiků dokazuje fakt, že ještě před několika dny za obrovské podpory sdělovacích prostředků, byl Trump pro všechny neznalým a nevyzpytatelným polobláznem a dnes je veleben a oslavován, protože se zachoval jako typický Američan. A zase ty zástupné bláboly o ochraně bezpečnosti USA. Tím se pro některé stal teprve nyní hlupákem!

A ještě jeden z mnoha důkazů politických lží, které spoléhají na krátkou paměť lidstva. Nikki Haleyová, velvyslankyně USA v OSN obvinila Rusko, že je vlastně ono viníkem chemického útoku. Poněvadž buď vlastní liknavostí, nebo úmyslně, nezlikvidovalo všechny chemické zbraně. Nejen, že Nikky Haleyové při této záměrné fabulaci unikl fakt, že v roce 2013 byla velká část území pod nadvládou IS, takže zde se žádné chemické zbraně nelikvidovaly, ale jaksi mlčením přešla například blahopřání tehdejšího velitele amerických námořních sil v Evropě Marka Fergusona, který gratuloval všem vojenským i civilním zaměstnancům americké speciální lodě Cape Ray, která dokončila neutralizaci syrských chemických zbraní.
Podobně Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) potvrdila zničení 581 tun chemikálií pro výrobu sarinu, 19,8 tun yperitu, jejíž inspektoři na převoz a likvidaci dohlíželi. Proč však nepoužít lživé tvrzení spoléhající se na krátkou paměť lidstva? Obviníme Rusko a tomu stádu dnes už nedojde, že se jednalo o mezinárodní akci i s praktickou podporou USA. A zase přibude pár nepřemýšlejících rusofobů na světě!

Svět nebude lepší, pokud mu nedojde, že Rusko a Spojené státy MUSÍ spolupracovat a hledat společné cesty. V prezidentské kampani velmi často mluvil sám Trump o sbližování těchto dvou gigantů. Komu tento směr politiky vadí? To by měli zjišťovat novináři, pokud chtějí, aby jim někdo říkal investigativní a nikoliv papouškoví.

 

Autor: Radomír Dolanský | sobota 8.4.2017 10:03 | karma článku: 41,52 | přečteno: 1866x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18

Radomír Dolanský

Ruský pistolník v Praze

1.5.2020 v 7:42 | Karma: 31,02
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.