Půjde Šlachta od válu?

25. 06. 2013 6:54:00
Nadlidé z politiky doufali, že když uvolní ruce státním zástupcům a kriminalistům, dostatečně oblbnou lid kauzami s několika odepsanými kmotry, aby to vypadalo, jak úžasně bojují s korupcí. Nepočítali však s tím, že špína podvodů, zlodějiny a mocenské samolibosti zasáhne i zkorumpovaná hnízda nejvyšších politiků. Takže podrazí-li se nohy jednomu, začnou se hroutit všichni. Proto ten hysterický křik proti zásahu policie.

Nadlidé se všemožně snaží bagatelizovat nebezpečnost kauzy, dělají ze svých vazebně stíhaných kolegů andělské kolegium, znevažují snad každičký krok vyšetřovatelů. Exprezident Klaus je znechucen, že si policie dovoluje dělat šťáry mezi politiky. Veřejnost je naopak znechucena politiky, kteří jako zloději již tři roky křičí, chyťte zloděje. Po zatčeních se ozývají prohlášení o bezmezné důvěře v zatčené. Sám Petr Nečas lhal bezprostředně po zátahu sám sobě a urážlivými výroky znevažoval práci vyšetřovatelů. Po několika dnech stojí před celým světem a sám vypadá jako lhář.

V jednotlivých zemích světa bojuje policie proti organizovanému zločinu – mafii. Konečně přichází podobné snahy i do České republiky. Pouze s tím rozdílem, že česká Cosa nostra není skupina kriminálníků z podsvětí, ale česká mafie jsou právě politici a ctihodní multimilionáři, kterým nic nelze dokázat, i když to všichni vědí.

Největším nepřítelem současné koalice není opozice, ale plukovník Robert Šlachta a státní zastupitelé typu Lenky Bradáčové, Ivo Ištvána nevyjímaje. Zákon je pro politiky svatý, dokud nezačne platit stejným dílem i pro ně. Pak se bleskově vytváří komise na prošetření adekvátního postupu, v prohlášeních se mění pouhá slovíčka, počty zasahujících policistů, použité prostředky. Občané jsou okamžitě zastrašováni policejním státem. Prezident touží po moci jen proto, že s touto bandou nechce mít nic společného. Ale policie si jen posvítila na možné kriminálníky z vrcholné politiky. Nic víc, nic míň. Stát se to rodině obyčejných lidí, mocipáni to ani nezaregistrují.

Dokonce i utajení policistů v kuklách najednou politikům vadí. Proč? Protože neví, koho cílenou kampaní zničit nebo podplatit? Tak, jak je v českých politických kruzích bojujících proti korupci zvykem?

Česká politická oligarchie, která sama tolik nesnáší polopravdy a neověřené informace, vypouští mezi občany pozměněné skutečnosti bez mrknutí oka. Činil tak Nečas, politik přezdívaný čisté ruce, na základě zkreslených informací odsuzovala postup policie Miroslava Němcová, kandidátka na premiérku (rychle se učí), a dokonce i ministr spravedlnosti Blažek je najednou velice hlasitě spravedlivý a nespravedlivě předjímá možnosti neoprávněného zásahu. Ostudu před celým světem nemá Česká republika kvůli policejním vyšetřovatelům, ale díky svým politikům. A banánová republika je ten nejlaskavější přívlastek.

Jsme země, kde téměř 70 let nebyla válka. Země bohatá na vědecké špičky, vynikající strojaře, ale i perfektní pracovníky v dělnických profesích. Nejsou zde katastrofická zemětřesení, činné sopky a podobné abnormality. A přesto naši zemi během 23 let dostala ke dnu parta zkorumpovaných politiků a podnikajících kriminálníků.

Takže je možná jen otázkou času, kdy se této mafii podaří vykonstruovat dostatečně pádné kauzy proti šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a proti některým příliš aktivním státním zástupcům. Nyní to už bude jen kdo z koho.

Čtěte i další články:

Česká republika – právní stát podle soudců a politiků

Zbavme se konečně důchodců!

Po volbách bude ráj zleva i zprava

Autor: Radomír Dolanský | úterý 25.6.2013 6:54 | karma článku: 34.10 | přečteno: 1708x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 17.82 | Přečteno: 280 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2845
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...