Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na televizní noviny se nedívám, tak jsem se mrkl na Youtube. Když jsem viděl to rabování a zapalování aut, tak si říkám, že policie jako vždy, když má chránit pokojné lidi a jejich majetek, selhala.

1 0
možnosti
IM

I92v53a94n 18M39i40n12á68ř

9. 12. 2018 13:01

Skvělé, pravdivé .. a smutné zhodnocení - kdysi idealizovaného západu Evropy, který jsme před 40 lety - tolik obdivovali.

6 4
možnosti
Foto

V Paříži demonstranti bojují za správnou věc, i když roztřískají půlku města.

Kdežto u nás chtějí demonstranti svrhnout demokraticky zvolenou vládu, či alespoň zpochybnit výsledky demokratických voleb

7 4
možnosti
Foto

Copak pařížská vláda nevzešla z demokratických voleb ?

3 0
možnosti
JB

J51i84r40i 41B57o80r

9. 12. 2018 12:24

Po přečtení vašeho blogu jsem došel ke stejnému názoru.Evropa je plná hlupáků.:-)

6 0
možnosti
Foto

Ten článek vůbec nepíše o tématu, které nastoluje v článku, protestrech žlutých vest a dalších lidí. Macronovy reformy nejsou neosocialistické, ale umírněně pravicové. A to se nelíbí ve Francii, kde si všichni pracovníci zvykli za minulých vlád, na socík nejvyššího stupně, přebujelá práva pracovníků atp. i za cenu paralýzy podnikatelského sektoru. Macron s tím něco dělá, bolí to a najednou všichni protestují. U nás se skokově zvednou ceny elektrické energie o 10 procent, což bude mít mnohem větší dopad na vyhrocenou situaci rodin, nežli zdražení benzinu ve Francii, a nikdo neprotestuje. Ujišťuji vís, že lidé ve Francii proti žádnému systému dotací neprotestují a když by jim na jejich dotace někdo sáhl, začali by vypalovat úřední budovy nejen ve Francii ale i v Bruselu.

9 0
možnosti
Foto

Paní Havelková. Stačí si pozorně přečíst titulek blogu, abyste zjistila, že předmětem nejsou v první řadě protesty žlutých vest. Proč mě ujišťujete, že ve Francii neprotestují proti systému dotací, je mně taky záhadou? Pro připomenutí, píšu o dotačním systému Evropské únie jako o nesmyslném neosocialistickém způsobu hospodaření, ale nikoliv ve vztahu k současným protestům žlutých vest. Z blogu je to, alespoň doposud jsem o tom byl přesvědčený, jednoduše pochopitelné.:-P

4 2
možnosti
Foto

I68v67a15n 15M38a29r13e13k

9. 12. 2018 12:21

Naprostý souhlas a karma p.Dolanský . R^ V [>-]

5 4
možnosti
PS

Dovolím si nesouhlasit alespoň co se týká peněz. Jsme v době kdy peníze nejsou podpořeny žádnou reálnou hodnotou, dají se prostě vytisknout. A to se právě děje, EU tiskne jako o závod a peněz je relativně dost, jenže ty peníze se musí dostat nějak mezi lidi. K tomuto účelu slouží něco jako finanční pumpy, proto dostanete dotaci na každou blbost. Je to jen způsob jak rozdistribuovat peníze.

Nebo levné úvěry firmám které tyto úvěry nepoužívají na modernizaci nebo nákup strojů, firmy tímto uměle zvyšují svou hodnotu tím že odkupují své vlastní akcie. Oni prostě neví jak dostat peníze mezi lidi, protože většina dotací a půjček skončí v kapsách těch bohatších. Tak se začal ve Finsku testovat základní příjem, prostě dostanete od státu peníze za nic nemusíte chodit do práce nic prostě dostanete prachy od státu. To vypadalo nadějně, finanční pumpa jenž bude pumpovat přímo lidem. Ale to také zkrachovalo. Situace je tak zoufalá že se vážně zvažoval plán "vrtulníkových peněz" tedy že se budou rozhazovat peníze z vrtulníku. Samozřejmě obrazně, prostě by vám přišlo na konto 100 000 a vy by jste jejich utrácením podpořil ekonomiku.

PS: co se týká tisknutí peněz, jedná se o takzvané kvantitativní uvolňování. Když se s tím začalo spousta odborníků si ťukala na čelo, vždyť zničíte trhy!! Bylo jim řečeno že zoufalá doba si žádá zoufalé prostředky. Bylo to prezentováno jako poslední záchranná brzda. Krize je pryč, vlak se řítí dál, tedy neustále se tiskne ale ten vlak už nemá žádnou další záchrannou brzdu.

3 1
možnosti
Foto

Proč si dovolujete nesouhlasit, pane Skřivane? Já s vámi naprosto souhlasím. Váš pohled je jedním z řady problémů dnešního finančního systému. Evropa si vzala příklad z USA, kde není dolar krytý zlatem od roku 1971 a můžeme vidět každý rok komické dohadování, jestli si další peníze natisknou či nikoliv. Samozřejmě, že natisknou, pokud nejsou sebevrazi. Ano, výhled do budoucnosti by vydal na kvalitní katastrofický scénář.

2 0
možnosti
SN

:-).....................Pane autore, závidím Vám! Lépe to už napsat nešlo. POčkáme si na diskusi! Vystihl jste to perfektně!

Včera jsem byl v Kaufu.....kilo brambor 23 kč. Po "revoluci" se rozmetaly brambory po polích. Pak kg za 1 kč. Nový cukrovar v Týnci, 2 roky v provozu, na příkaz EU zbourán, dnes po něm není stopy! A někteří, přečtete si to v diskusi tomu tleskají!R^R^R^

4 3
možnosti
Foto

no vidíte, i těmhle vašim hloupostem také někdo tleská

7 0
možnosti
Foto

Pište si co chcete. Ale EU nám hodně pomohla. Bez ní bychom byli tak na úrovni Běloruska, nebo ještě hůře Ruska. A to nejen hospodářsky, ale i svobodou. Takže VEU

8 7
možnosti
Foto

EU nám pomohla? Hm a jakpak ? A tu svobodu nám nepřidává, ale postupně bere.

8 0
možnosti
JS

J73a79n 14S22a39r27k53a

9. 12. 2018 12:06

Tady je vidět pokrytectví našich Putinořiťolezců, pokud se protestuje v ČR proti Ovarovi s StBákem, nebo nebo se zmíní Ukrajina, tak jsou ti protestující špatní a nejlépe je onálepkujeme slovem fašista, pokud se protestuje, jako například teď ve Francii, proti EU nebo nějaké západní vládě, jsou protestující v právu, hrdinové a protestují pro správnou věc! Jaký je rozdíl mezi protestujícími v Moskvě, kteří nejsou spokojeni s Putinem nebo v Praze kteří protestují proti Zemanovi a Babišovi a těmi co teď protestují ve Francii?! Krom násilí a rabování, které můžeme vidět v Paříží, není mezi nima rozdíl žádný. Prostě jsou s něčím nespokojeni, nespokojeni s tím kdo a jak jim vládne. Ale pro naše vyznavače Putina jsou notičky rozdány jasně, jedni fuuuuuj a druzí vivat!

13 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS