Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J13a10n 96R49á88ž

24. 10. 2018 14:09

I přes nepodstatné chybičky s textem vyslovuji souznění. Takže Karma!

A pro ty, kteří mají nutkání neustále dokola řešit, zda intervence NATO v Afganistánu je internacionální pomoc legální vládě nebo akt agrese si dovoluji sdělit, že je to z hlediska tamní dnešní situace, kdy po sedmnáctiletém trvání této " soudružské pomoci" kábulská vláda ovládá jen Kábul a pár větších měst, vojáci NATO jsou relativně bezpeční jen ve svých základnách a zbytek Afganistánu ovládá Talibán, zcela jedno.

Mimochodem: Každý by měl mít radost, že při oboustranném poznání, že není možné dosáhnout vojenského vítězství ani jedné strany, dochází k vážně vedeným rozhovorům mezi USA a Talibanem (naposledy v Kataru) o ukončení války. První výsledky dávají naději na lepším řešení odchodu vojáků NATO z Afganistánu i dalším osudu těch, kdo jim pomáhali, než tomu bylo ve Vietnamu.

2 0
možnosti
Foto

J65i45ř41í 68K10i91n64d64l

24. 10. 2018 11:48

To vyjádření, že Česká reopublika vyváží zbraně do Saudské arabie jste si vymyslel.Největší část zbraní z ČSR (28 procent) mířila do států Evropské unie, kam české zbrojovky vyvezly předloni vojenský materiál za 4,3 miliardy korun. Největším obchodní partnerem Česka se v tomto segmentu stal Irák, kam bylo vyvezeno zboží za 1,64 miliardy korun. Na druhém místě byly Spojení státy (1,66 miliardy korun). Na Slovensko za 901 miliónů korun.

0 0
možnosti
Foto

Četl jsem požadavek jakéhosi politika na zákaz vývozu zbraní do Saudské Arábie. Těžko zastavit, co neexistuje

4 0
možnosti
Foto

J23i12ř59í 72K24i22n90d13l

24. 10. 2018 11:40

Okupace Afganistánu na to jste přišel jak ???? Spojenci jsou v Afganistánu na žádost legálně zvolené vlády a na žádost Rady bezpečnosti OSN . Rusko a Čína nevyužili svého práva veta. Afganistán rozvrátili komunisté s podporu sovětských vojsk. Stačí číst vypovědi lidí z Afganistánu, kteří zažili období komunismu a přítomnosti sovětských vojsk. Ti společně řádili v Afganistánu stejně krutě jako Talibán. Stačí si třeba přečíst životopisnou knihu Lovec draků. Taliban v Afganistánu umožnil Al- Kaidě vybudovat výcvikové středisko a centrum teroristů. To, že to představovalo nebezpečí pro celý svět svědčí rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN.

5 0
možnosti
Foto

A vy jste předvídal v r. 2001, že ta bratrská pomoc bude trvat 18 let?

1 0
možnosti
Foto

Stejně je úsměvné, jak ti, co nemohou přijít na jméno Václavu Havlovi kvůli tomu že omezil vývoz zbraní, dnes prosazují totéž.

5 1
možnosti

Stejně úsměvné je, že jste ve vlákně dole zpochybňoval vývoz zbraní a odůvodňoval to vývozem tatrovek. Takže co přesně se má prosazovat? Omezení vývozu tatrovek?

1 0
možnosti

Neni co dodavat .. nazorne shrnuty dvoji pristup. Dobry clanek.

2 2
možnosti

Tady nejde o okupaci, ale o pomoc v občanské válce. Problém je v tom, že USA, jako ve Vietnamu, pomáhají prohrávající straně a stejně jako ve Vietnamu moc nevědí co s tím. Stejně jako ve Vietnamu byli vtaženi na mnohem delší dobu, než chtěli.

Další problém je v tom, že v Afghánistánu neexistuje dobrá a špatná strana. Je ta špatná v Kábulu a ještě horší talibanská.

6 0
možnosti
Foto

Pane Pavle, co kdybyste si osvěžil informace třeba jen přečtením základních informací o Operaci Trvalá svoboda na Wikipedii? Nebo kdekoliv jinde, to nejsou zapírané informace.

https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Afgh%C3%A1nist%C3%A1nu_(2001%E2%80%93sou%C4%8Dasnost)

3 0
možnosti

Až na pár drobností výborně napsáno. Díky. R^

3 2
možnosti
Foto

To je slátanin a lží v jednom blogu. Někdo prostě tu žluč ze sebe musí vylít, děj se co děj, pravda, nepravda.

1. Rusko je nástupnickým státem SSSR. A Rusko neustále prohlašuje že okupace v roce 1968 byla internacionální pomocí a zabránila vstupu vojsk NATO k nám.

2. Vození se na rodičích, jak to praktikovali komunisti, tu dnes praktikuje především Váš kolega p. Presler.

3. Do Saudské Arábie nevozíme zbraně, ale Tatrovky a simulátory.

A dalo by se pokračovat, ale u Vás je to marné. Hlavně že v textu používáte hodně rudé barvy. Asi k Vaší osobě celkem výstižné.

8 5
možnosti

P12e42t68r 95M28á34j

24. 10. 2018 7:44

Pane Flaško, možná byste konečně už mohl ty " Vaše", všude uváděné, Tatrovky a simulátory aktualizovat - poučte se:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zaoralek-a-okamura-chteji-zastavit-vyvoz-zbrani-do-saudske-arabie/1678162

2 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.