Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

On se snad Putin siril o tom v jakem stavu je vyvoj a vyroba novicoku u neho? Ne. Adekvatni reakce prezidenta CR je pak "od nas zadny novicok odejit nemohl" ne ze vyblije vsechno, co o tom vi, jako ustraseny zacek, na ktereho uderil kantor pri hledani vinika nejake lumparny.

Chapu, ze Zeman mel asi jiny zamer, mozna se mu zajidalo, jak Britove tlacili na pilu, nebo chtel proste delat bordel. Ale ve vysledku ta jeho iniciativa pusobi strasne lokajsky.

1 4
možnosti
DR

Výborně napsáno. R^

2 2
možnosti
LC

Mně to připomíná situaci po Černobylu. Meteorologové věděli, že mráček zakroužil i nad námi, vojenští chemici naměřili, že i u nás něco málo spadlo, ale strana a vláda vydala prohlášení že nic. Tak nic. No a teď zase testovali nic. Já třeba bych byl hrdý na to, že alespoň v chemii máme zvládnuté technologie, které nezvládá každý. Ale prý nic.

5 1
možnosti
Foto

Ono, i lhát se musí umět.

A Britové se zapletli do svých lží natolik, že už nevědí z které do které. Ještě, že vazalské státy NATO poslouchají na slovo a sebehloupější lež obhajují jako slovo svaté. Až na našeho prezidenta Miloše Zemana.

Výborně napsáno. Karma R^

6 2
možnosti
Foto

Jenomže, to není totéž. Prof. Holý bádal a ty léky vyvíjel, nevyráběl. Zatímco náš výzkumný ústav nic nevyvíjel, ale vyrobil zkušební vzorek.

Jinými slovy, takto se můžeme dohadovat donekonečna.

1 0
možnosti
JZ

Proč máte tak strašný problém s terminologií, co je a co není výroba a vyvozujete z toho absurdní závěry?

Máte za to, že pražská laboratoř prof. Antonína Holého byla výrobcem různých léčiv, třeba těch, využívaných k léčbě AIDS?

0 1
možnosti
JB

Praštěná analogie.

2 0
možnosti

Když prezident republiky řekne, že u nás bylo vyrobeno malé množství jedu zvaného novičok, musí vědět, že taková informace začne žít svým vlastním životem a bude podle potřeby interpretována. To se taky stalo. Samozřejmě je rozdíl mezi laboratorní přípravou v malém množství a výrobou v množství použitelném pro vojenské nasazení. Sloveso vyrobit nebo vyrábět (v mnoha jazycích v tom není rozdíl) ovšem automaticky vyvolává představu průmyslového měřítka. Tím prezident – asi aniž by si to uvědomil – vrhl na naši republiku – pokolikáté už – zbytečně špatné světlo.

Zprávy českých tajných služeb nepřinesly nic nového. Novičok je mimořádně nebezpečný jed, a proto jej v laboratorním měřítku beze všech pochyb zkoumají specializované laboratoře mnoha států, Česko nevyjímaje. Zemanovo vyzrazení obsahu klasifikovaných zpráv tajných služeb, kterého se tak vděčně ujala Moskva, tedy žádné odhalení není, jen znovu připomnělo, že se prezident občas chová jako slon v porcelánu.

3 5
možnosti
Foto

Můžeme se dohadovat, zda se prezident chová jako slon v porcelánu úmyslně nebo si to neuvědomuje. Ale obojí je hodně špatné.

2 3
možnosti
Foto

Český novičok stvořil Miloš Zemičok. :-)

6 2
možnosti
KT

No dobře, pane autore, ale proč si tedy Zeman vymýšlel něco, co je evidentně v rozporu se skutečností, a proč si vlastně vymýšlíte i Vy?

To by mě zajímalo!

Odpovědět mi může samozřejmě i pan Hermánek.

5 3
možnosti
Foto

A slyšíte alespoň trávu růst, když už nic jiného?:-P

6 0
možnosti
Foto

Kdyby to sdělil Zeman trochu jinak, třeba takto, tak by nikdo nemohl nic namítat:

Všem se na vědomost dává, že dementuji informaci, že by se ČR neprováděly kouzla s objevováním a mizením novičoku, abrakadabraka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.