Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Presumpce neviny je základem demokracie? No tak to hlavně dejte vědět Ing.Zemanovi, až zase začne blábolit, že je třeba zavřít Bakalu...

1 0
možnosti
JB

Mně spíš vadí fakt, že to, za co stávkují, mají vlastně jen vyčtené a odkoukané z filmů. Nemají osobní zkušenost. Jinak by věděli, že propojit více politických systémů a vytvořit jeden vyhovující, by možná bylo lepší...

0 0
možnosti
MK

M30i20l17a88n 83K46e69s35l

16. 3. 2018 17:39

Vždyť i komunisté věděli,že protestní demonstrace je nejlépe pořádat v pracovní době.Mimo pracovní dobu by byla účast žalostná.My jsme měli pracovní dobu do půl čtvrté a protestní demonstrace začínaly v Brně ve dvě.Pracovali jsme v Komecu.Někteří šli v v půl druhé rovnou domů a ti podělaní jeli k nádru ,přepochodovali Masaričku,Svoboďák a Českou k Belvi.Tam nasedli na šalinu a jeli domů.Demonstrace nebyly nikdy proti režimu-demonstrovali jsme na př. proti zabití konžského předáka Lumunbu nebo proti popravě manželů Rosenbergových v USA.Jediná demonstrace s nádechem proti režimu byla při majálesovém průvodu někdy v r.58. To jsme skandovali : Podejte nám Kahudu, ať mu dáme na hubu.To byl ministr školství,které tehdy reformoval.Příští rok už průvod nebyl a sťali jsme rovnou na výstavišti.Jo, při jednom prvomájovém průvodu jsme skandovali : velebíme stranu vládu,že zlevnila čalamádu.V té době byl v Brně primátorem ,mám dojem Máca.Ten prohlásil : město bude vždy podporovat fotbal.Lidé se za Lužánkami vyřvou,když se rozhodnou jít do štatlu tak jich 80% skončí cestou v hospodách,ten zbytek převrhne cestou pár popelnic a ve štatlu už nemá náladu povykovat.Potom byly demostrace v r.69 a v r.89.No a kdysi dávno v prvopočátku státu prý se konala demonstrace dělníků ze Zbrojovky.Ti táhli do města,cestou vymlátili pár výkladu a ve městě vybílili Tusex.Popřejme nynějším studentům nějakou tu demonstraci.Ať si chvíli myslí,že šibují světem.

0 0
možnosti
Foto

Koliik dnešníh hrdinů by stávkovalo před rokem 1988?

2 0
možnosti
PU

P29e34t43r 27U86h31e83r

17. 3. 2018 14:25

Vy neděláte čest svému jménu...:-/

0 0
možnosti
VV

Otazka:

Kolik delniku s puskama pres rameno by stavkovalo v unoru 1948 po smene?

Te mladezi nikdo nic neplatil, da se rict, ze se castecne ulili z vyucovani.

Ale tem stavkujicim to platily Zapotockeho odbory. To nevite?

1 1
možnosti
JA

A to si ještě Kalouskova ČT (nebo Moravcova?, kdo se v tom má vyznat?) dovolí ukázat, že se studenti sešli i Litomyšli, kde jsou zrovna jarní prázdniny.

To je prostě sabotáž.

5 1
možnosti
JB

J41a16n 49B23u71r60d69a

16. 3. 2018 11:32

"Ve čtvrtek řada studentů s podporou mnohých učitelů demonstrovala de facto proti základním principům demokracie a svobody slova a žádala paradoxně demokracii."

To ale přeci vůbec není pravda. Jde opět o naprosté nepochopení demokratického systému. Ne, že by to bylo překvapivé.

To, že někdo aktivně vystupuje proti komukoli (prezidentovi, Babišovi, Kalouskovi, Hermanovi, jaderné energii atp.) není nerespektování demokratického systému, je to jeho naplňování. Demokracie nezajišťuje správná řešeni; zajišťuje řešení, která mají demokratickou legitimitu, prostřednictvím soutěže názorů. Jelikož politiku člověk posuzuje vzhledem ke svému osobnímu hodnotovému nastavení, ne k majoritnímu, musí narazit na občasný - nebo dost častý - nesoulad mezi řešeními, která politika vyprodukuje, a řešeními, která by ten jednotlivec preferoval. Pokud ovšem není daný jednotlivec naprosto apatický a chce tento nesoulad odstranit či zmírnit, může toho dosáhnout pouze svým vstupem do oné soutěže názorů, přičemž to může být vysvětlováním, proč je něco špatně, upozorňováním na to, že něco je špatně, nebo naopak obhajobou těch řešení, o kterých myslí, že jsou dobrá, či jakkoli jinak. Tím, že pro nebo proti něčemu protestuji, ať už psaním blogů, diskusemi s jinými lidmi, demonstrativním odchodem odněkud - ať už ze Slavíků nebo z Vladislavského sálu - nebo účastní na demonstracích, do této soutěže názorů přispívám - zajišťuji, že vůbec existuje. Nemůžete kohokoliv s odkazem na jakési svoje pochybné chápání demokracie z této soutěže vyloučit.

4 0
možnosti
Foto

Pane Burdo, tak to nepochopení demokratického systému se týká především vaší osoby. Anebo nedokážete pochopit, co čtete. Já přece dokonce v blogu píšu, že můžou kritizovat, a samozřejmě každý může dávat najevo své názory, ale studenti, kavárna, kulturní fronta a neúspěšní politici stávkují a demonstrují proto, že údajně jimi jmenovaní ohrožují svými postoji, názory a sděleními demokracii a především tím, že jsou to zrovna oni. A právě tím, že demonstranti například nectí zákonem danou presumpci neviny, že již z Babiše udělali estébáka a 100x jim může kdokoliv vysvětlovat, že o tom slovenský rozsudek vůbec nebyl, že najednou je ČT nejdůvěryhodnější jen proto, že pro herce je to potřebný zaměstnavatel - tak to je ohýbání oněch demokratických principů. Protože požadavkem stávkujících studentů bylo především to, aby jimi kritizovaní nemohli dělat to samé, co studenti - kritizovat.

Takže vy mně zde sáhodlouze vypisujete, jak je to fajn, když ten se ozývá proti tomu, ten zase proti onomu, ale běda, kdyby to chtěl dělat někdo, kdo vám nevoní!!?

5 1
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.