Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé je, že ještě nedávno se tu mnozí pohoršovali nad odsouzením dotace na Čapí hnízdo s tím, že vše bylo podle zákona. Tak cestovné pro Ratha je také podle zákona. Nic jako spravedlnost nelze do zákona zakotvit, protože se spravedlností je to složitější, spravedlnost nelze definovat, proto zákony spravedlnost neřeší. A podle mého názoru těch pár korun, které dostane Rath jsou jen zanedbatelnou kapkou v moři, čili nic. Je obrovské množství pochybnější projektů, kam plynou výrazně větší finanční prostředky. V době neuvěřitelné rozhazovačnosti státu bychom opravdu měli nejdříve řešit stovky milionu či miliardy utopené v nesmyslných projektech, až to vyřešíme, můžeme se zaměřit na ten zbytek.

2 1
možnosti
VH

Neználci se diví, to je pravda. Tak je poučme: K proplacení platu poslance a poslaneckých náhrad stačí dle zákona jediná podmínka: být poslancem. Nic víc není třeba. A pan Rath byl bezesporu i v době vazby poslancem.

Poslanec má na plat a náhrady nárok, i kdyby se v parlamentu za celé volební objevil jen jednou (na první schůzi: aby se stal poslancem, musí složit slib). O tomto nesmyslu víme všichni už čtvrt století. Ptali jsme se někdo kandidátů, zda tento zákon upraví? Obávám se, že nikdo. Jen Rath dráždí. (Ne, že by nedráždil i mne.)

3 0
možnosti
SN

:-)....Celý případ je jedno velké divadélko. Podobně to bylo i s ČUnkem. Hlavně novináři měli nekonečné téma, a nakonec bublina! Všechno díky kvůli jakési sekretářce, kde negativně reagoval na její sexuální nabídky. Když jsem viděl její fotografii, nedivím se.

U Ratha. V listopadu 2011 projev ve sněmovně, kde ve dvacetiminutovém projevu rozkryl vztah Nečase a Nagyové, včetně jejich mnohatisícových odměn. Ve sněmovně byl jediným, kdo ometl tlučhubu Kalouska. Při tehdejší moci dnes Nečasové, která velela špičkovým armádním generálům to nemohl přežít. Tak se nachystala pastička. A sklapla.

Byl takový chudák, že by děckám nekoupil snídani, aby si šel v 11 večer pro 7 mega? Přece existuje desítky způsobů, jak ty prachy decentně dostat pod střechu.

Že si přihrával s parťáky o tom nepochybuji. Ale to cvičení těžkooděnců, převoz za doprovodu helikoptéry, klepeta až do parlamentu....pro mně velké divadlo. !!!!

1 0
možnosti
VH

Divadlo. Ale s Grázlem.

PS: Kde najdu ten památný projev z listopadu 2011?

0 0
možnosti
Foto

Zvláštní přístup ke spravedlnosti. Dr. Rath požádal Sněmovnu o vydání, tedy umožnila jeho stíhání. Za dobrotu na žebrotu.

1 0
možnosti
LV

Máte pravdu, je to plivanec do tváře spravedlnosti. Ale právo a spravedlnost bohužel nejdou ruku v ruce..

Co mě pobavilo, je to, jak se Vám i do textu o Rathovi podařilo propašovat nenávist ke Kalouskovi a servilitu vůči panu B. :-)

1 1
možnosti
Foto

Pane Vitho, vaše představy ohledně nenávisti a servility jsou značně omezené a mylné. Já jsem tím pouze naznačil zbytečnost politika typu Miroslava "Agrofert" Kalouska, který, pokud nepoužívá jedno z mála slov, které jeho slovník obsahuje, tak dovede náramně oblbovat národ, že vlastně za podraz na lékaře a jejich mzdy může současná vláda, navzdory tomu, že děda Heger vylhal sliby a Kalousek mu asistoval. Je to ubohé a je to je právě důvod, proč jsem obé zmiňoval. Takže pokud budete lépe poslouchat a číst, pane Vitho, zjistíte, že mnou užitý název Agrofert nemá v tomto případě nic společného s panem Babišem. Takže vaše úvaha mě opravdu pobavila.;-D

1 0
možnosti
SB

Po dlouhé době opět největší absurdita soudní praxe. Je toto vůbec možné ? Funguje vůbec ministerstvo spravedlnosti ? Nebo nespravedlnosti ? Nebo je to záměr, stále štvát lidi v naší zemi ?

3 0
možnosti
TH

Je to obrovská hanebnost, nespravedlnost a arogance vůči daňovým poplatníkům, kteří toto platí.

2 0
možnosti
IC

To rozhodnutí je skutečně " na hlavu".

2 0
možnosti
VH

Zákon možná je na hlavu. Rozhodnutí soudu nikoliv. Pan Rath evidentně splnil nutnou a postačující podmínku: byl poslancem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.