Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nebožtík Dietl by napsal seriál na toto téma tisíckrát kvalitnější a ušetřili bychom za licenci.

1 0
možnosti
VF

Byla jsem zvědavá, nejsem překvapená.

 Moje první myšlenka patřila Valachům a Valašsku. Byla jsem tam několikrát na dovolené , ale potkávala jsem samé prima lidi. Ten paskvil si nezasloužili.Trpěla jsem i u Vinařů, ale jenom jeden díl. "Su" ze Slovácka, měli jsme vinohrad a vlastní víno, proto jsem další díly nesledovala. 

Možná by měly být seriály raději mluvené spisovně, i když "pepíkovštině" se ani v tom případě nevyhneme.

Valaši, držte sa!

3 0
možnosti
MS

ááá už je to tady - patriot buhvi odkud tu mudruje nad tim jak jsou prazaci hrozní. Je to jen nadsázka snad si nemyslíte že nekdo věří tomu že jsou všichni takovy jako v serialu? i když na druhou stranu žadný prakticky leteř z Prahy ktery by prijel ordinovat na Moravu a chtel tam udelat trochu jiny system a poradek by to nemel na zacatku jednoduché.

0 2
možnosti
VH

Nevím zda jste první díl viděl. Pokud ano, zřejmě Vám vůbec nevadila katastrofální celková úroveň.

0 0
možnosti
KF

Vždyť je to známý britský seriá, který je pouze téměř doslova přetočen v Čechách;-D

1 0
možnosti
JC

Mně nejvíc zdrtila ta cmunda.

0 0
možnosti
Foto

Asi ano, úplně povedené to není :) Ale při srovnání s tím, co seriálově z české produkce nabízí většinově komerční stanice, to zase až tak špatně nevyzní :)

0 0
možnosti
Foto

Vám to možná až tak špatně nevyzní pane Boháčku, ale nám na Valašsku sakramentsky ano! Navštivte při chvíli Hornovsacko nebo přímo Velké Karlovice a pak porovnejte.:-)

4 0
možnosti
MS

Pokud jde o používání nářečí v českých filmech, jsem raději, když se pražští herci o nic nepokoušejí a mluví jak jim zobák narostl. Dodnes jsem například nepochopil, proč ve filmu Díra u Hanušovic mluvila herečka Tatiana Vilhelmová hanáckým nářečím. :-P

1 0
možnosti
Foto

Pane Stehlíku, je ještě mnohem rozumnější řešení, když už to jinak nejde - namluvit dialogy spisovně. A ta věc s Hanušovicemi? Pokud tím autoři mysleli existující Hanušovice v okrese Šumperk nedaleko polských hranic, tak to s hanáckým regionem opravdu moc společného nemá.

2 0
možnosti
KT

Díval jsem se na úvodní díl a připomnělo mi to kdysi často citovaný titulek z Le Grand Journal de Cannes v době konání známého filmového festivalu:

Katastrofa v Cannes - celý den byla zima a pršelo, pláže a promenády se vylidnily a ve festivalovém kině hráli socialistickou čekoslovenskou veselohru!

0 0
možnosti
AS

A66d28a35m 44S16t22a41v45a

7. 9. 2015 11:46

Nuda: jak námět, tak režie a Donutil. Omšelý námět ještě omšeleji zpracovaný a předvedený.

5 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.