Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Tipeq

6. 2. 2012 13:34
Klasika

Když se podíváte na přehled nominovaných, zjistíte, že se stále opakuje 7 filmů, které v součtu získaly 53 nominací, zatímco "zbytek česka" získal pouhých 5 nominací. Pokud se nepletu, je to běžný stav při filmových cenách.

Ad "Odcházení" - klasický vlezdozadelismus, dalo se to čekat.

0 0
možnosti
OK

iacobau

6. 2. 2012 9:52
Vždycky mne pobaví,

jak někteří lidé rádi paušalizují a mluví za ostatní. Já jsem byl na odcházení loni v květnu. Film na mne zapůsobil vcelku pozitivně, trochu mi evokoval novou vlnu. Alegorie, skvělá kamera, prostě umělecké dílo.

Pokud autor článku nemá jasno, o čem ten film (resp. divadelní předloha) vlastně byl, rád ve stručnosti sdělím jeho obsah: Film zobrazuje významného politika poté, kdy skončil ve funkcích a odešel z politiky. Jak se ukazuje, odcházení ze světa vrcholové politiky s sebou přináší řadu absurdních situací pro člověka, který není připraven žít normální život obyčejného občana a tak se nachází někde mezi dvěma světy. Politik se tu svléká do naha své ubohosti a divákovi mohou vyvstávat mnohé závažné otázky o současném světě.

Není novinkou, že Havel nebyl umělcem mainstreamu. Snad jen informace pro jeho kritiky: Havel byl dramatikem světového formátu dávno předtím, než se stal prezidentem. Známým se stal dokonce i před iniciováním Charty 77.

0 0
možnosti
KL

Tipeq

6. 2. 2012 13:52
Re: Vždycky mne pobaví,

Ve své třídě byl Havel dobrý, ale s tím světovým formátem nás šulíte, týká se pouze absurdního dramatu, kde si pánové vytvořili vlastní podivnou kategorii. :-P Ve srovnání s téměř současníky, např.  Tennessee Williamsem je absurdní drama velmi těžkopádné, malosdělující, nudné a divácky nevděčné.

0 0
možnosti
MB

buxus

6. 2. 2012 8:27
Obávám se, že nejen Český lev, ale i všechny

.. ty ostatní slavnostně vyhlašované ankety ve stylu nejlepší (sportovec, fotbalista, hokejista, tenista, režisér, film, divadelní herec, zpěvák, atd. atd.) jsou jen laciné estrády, kde v podstatě ani nezáleží na tom, komu takové ocenění nakonec dají. Asi nejvíce se odkopali pořadatelé jakési ankety o nejlepší hudební skupinu, kde účast podmínili tím, že ocenění se zavážou si pro cenu osobně přijít. Čili anketa typu "kdo má zrovna čas". Nejdůležitějsí na těchhle anketách je, že se mají kde ukázat sponsoři, televizní stanice má čím zaplácnout vysílací čas a celá příprava je přitom jednoduchá: osvědčené celebrity, omšelé vtípky a děkovačky "dojatých" oceněných, které vytvářejí "křoví". To křoví je důležité proto, že jsou tím jediným, čím se tyto estrády od sebe navzájem liší.

3 0
možnosti
MN

mirni

6. 2. 2012 8:22
souhlas a karma

0 0
možnosti
MH

other_side

6. 2. 2012 7:55
Souhlas a karma

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

6. 2. 2012 7:45
Keby som veril na konšpirácie

začal by som sa pohrávať s myšlienkou, že je to práca nejakej "skupiny", ktorá chce Havla dokonale zhnusiť celému národu.

No, ono to bude fakt o pokrytectve, podliezavosti a obyčajnej hlúposti.:-P

5 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

6. 2. 2012 8:35
Re: Keby som veril na konšpirácie

R^

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

6. 2. 2012 7:25
Máte bohužel pravdu ......

R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.