Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Molotow007

13. 5. 2010 11:43
Myšlenkový müshmash pana Dolanského

Tento článek je podle mého stejně tak o ničem, jak to pan Dolanský tvrdí o některých filmech. Vadí mi v něm (kromě jiného) zásadně a především to, že pan autor naléhavě nabádá k tomu, aby se točily filmy pro co nejvíc diváků, tj. nabádá ke komerční tvorbě. Směřovat tvorbu k průměru všeobecného vkusu je cesta do pekel a co do vývoje je to naprosto k ničemu. Poslechnete si někdy, vážený pane Dolanský, co se hraje v komerčních rádiích, která se právě do tohoto průměru snaží trefovat? Směs vykopávek a odrhovaček. Televize podobně. A to byste si přál i ve filmu? Naprosto zcestná úvaha. Navíc pan Dolanský na jednu stranu kritizuje Kameňák apod (souhlasím), na druhou stranu chce nacpaná kina. Neprotiřečí si to?

Další už napsali ostatní - neobjektivní výběr a zoufale málo vzorků filmů, malý přehled, nepochopené myšlenky tvůrců atd.

Nemyslím si, pane Dolanský, že byste měl psát úvahy o filmech a filmařích, když k tomuto nemáte dost vnímavosti a smyslu pro objektivitu a naprosto nemáte přehled.

0 0
možnosti

honzajaka

13. 5. 2010 23:42
Re: Myšlenkový müshmash pana Dolanského

neprotiřečí si. Pokud tvůrce chce sdělovat nějaké myšlenky, musí je taky sdělit někomu

0 0
možnosti

monthy70

14. 5. 2010 15:20
Re: Myšlenkový müshmash pana Dolanského

myslím si, že jsem viděl hodně filmů, dobrých i špatných, ale u toho šedého průměru jakoukoli myšlenku postrádám.

Ale pravda je ta, že naše kinematografie potřebuje tvůrce typu např. Almodovara

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.