Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

myskamiki

18. 8. 2009 13:06
mno

nevim jak odmeny za reprezentaci. Tam to je asi opravdu tim, ze to neni "medialne" zajimave pro sponzory. Nicmene sportoviste, zvlaste ty nove, by mely umoznovat sportovani i hendikepovanym. Na druhou stranu si myslim, ze je trapi mnohem vice napr. vstupy do uradu, obchodu atd. Vodici "listy" na chodnicich pro slepce atd. atd. Videl jsem par nove zrekonstruovanych urednich budov, ktere mely jakousi variaci na bezbarierovy pristup blizicise, pro cloveka na vozicku, adrenalinovemu sportu .

Spolecnost je tak vyspela, jak se dovede postarat o sve postizene, a to mame jeste hooooodne co dohanet.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

18. 8. 2009 13:01
malý příklad

jedna nejmenovaná země měla postiženého atleta, který v kategorii C3 byl absolutní špičkou ve vrhu koulí a hodu oštěpem. Držel X světových rekordů. Blížili se paralympijské hry a danou disciplínu jim nevypsali, protože se do ní nepřihlásil dostatečný počet závodníků alespoň ze tří zemí a dvou kontinentů. Tudíž se začalo tahat za nitky a přemluvi se kdosi v Polsku a Austzrálii, aby tam poslali "svého" zástupce. Pak se vzal ještě jakýsi bezejmený člověk z oné nejmenované země a ten se tam poslal také, aby účastníků bylo alespoň 5. No a soutěž se tedy vypsala, rekordman dostal dvě zlata a pak se mu tleskalo..... opravdu by si za toto měl zasloužit 1MM CZK? A pozor, není to ojedinělý případ. Jen na 100 m je celkem asi 30 různých kategorií a tedy i sad medailí....

0 0
možnosti
BP

barnabas_666

19. 8. 2009 12:49
Re: malý příklad

Přesně tak, absolutně nelze srovnávat vrcholový sport v těžkém konkurenčním prostředí s medailovými žněmi handicapovaných sportovců na každé akci.

0 0
možnosti

CART09

18. 8. 2009 12:03
14x

Ono je taky to zlato 14x méně zajímavé... Nezlobte se na mne, ale kdo opravdu sleduje závody v takovém tom pouštění koulí zuby, nebo další podobné disciplíny?

Já opravdu obdivuji námahu a vůli, jakou postižení musí prokazovat v každodenním životě, natož ve sportu, ale srovnávat to s profesionálním sportem jsou prostě jablka a hrušky...

0 0
možnosti
JK

juliettee

18. 8. 2009 12:28
Re: 14x

Lidé chtějí vidět maximální rychlost, maximální dálku, maximální výšku.... To lidé s postižením přirozeně nabídnout nemohou. Nabízí maximality na člověka s postižením, nikoliv však na člověka zdravého.

A v tom je ta potíž - nejrychlejší apod. jsou zdraví. A lidi zajímají většinou jen ta "nej".

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

18. 8. 2009 11:53
Co se před napsáním podobného stesku zamyslet hlavou

a uvědomit si, že bez těch zdravých a peněz, které díky nim do sportu plynou, by dost možná žádná paralympiáda nikdy nebyla...

0 0
možnosti
RK

Radek0075

18. 8. 2009 11:17
Dany Zátopkové se musím zastat.

Nikdo ze sportovců nesmí používat žádné pomůcky díky kterým má lepší podmínky než ostatní závodníci. Ty protézy mají lidem s postižením nahradit nohy, což je pochopitelně velice výborná věc, ale nesnaží se aby se jednalo o srovnatelnou náhradu. "Zdravé" nohy mají určité omezení a byla by škoda nevyužít potenciálu uhlíkových vláken, počítačově navržených tvarů, velikosti plochy apod. a vyrobit nohu která se unaví, bolí, může dostat křeč........    

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

18. 8. 2009 11:56
Re: Dany Zátopkové se musím zastat.

Nepíšu o pravidlech, ale o tom, jak handicapovaného sportovce zařadila. Proto jsem ztučnil označení "normálními".

0 0
možnosti
KJ

Karel Jiráček

18. 8. 2009 10:59
Jaký zájem, taková odměna

Velice obdivuji snahu - nadšení - výkony postižených sportovců, ale jejich olympiáda je takový "trucpodnik" o který není velký zájem a který prostě nedokáže "generovat" víc peněz . Podívejte se třeba na rozdíl finací v "opravdovém" ledním hokeji a některé z jeho variant (florbal, in-line, hokejbal ...) To je ten samý příklad. 

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

18. 8. 2009 10:31
Odpoved

Odpoved Lukese byla logicka a pravdiva

0 0
možnosti
M

marek018

18. 8. 2009 10:43
Re: Odpoved

taky myslím. Kdyby se autor článku podíval, kolik medailí ČR vozí z paralympiád, tak by třeba neplkal hlouposti. Tolik milionů by ani v rozpočtu nebylo..A z marketingového hlediska je paralympiáda nezajímavá,taková jsou fakta.Proto si myslím,že každá kačka pro handicapované sportovce,je úspěch.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.