Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vatikán – kdo vládne víře!

Když se seznamujete s historií Vatikánu, říkáte si, proč se mu přezdívá Svaté město respektive stát, když jeho dějiny v mnohém připomínají peklo, jaké je nám zde předestíráno samotnou katolickou církví, jíž je Vatikán středem. Ponořme se tedy do hlubin jeho historie.

cs.wikipedia.org

Není třeba vracet se více než asi tak přibližně do roku 700 n.l. I když zbožným křesťanům slibovali vatikánští papežové a kardinálové ráj na nebesích, sami si hleděli co nejvíce užít na Zemi. Například v blízkosti vchodu do Lateránského paláce vlastnili nevěstinec. Od nevěstek inkasovali daň za hříchy a mnohdy svým kolegům nižšího postavení prodávali za značnou finanční částku celoroční předplatné, něco jako permanentku, do nevěstinců. Mnozí papežové byli obviněni ze svatokupectví, byli to traviči, vrazi, smilníci, alkoholici, někteří se dopustili i krvesmilstva. Přibližně do roku 1150, ale pravděpodobně ještě déle si vydržovali osobní konkubíny.

Podle kronikáře Flodoarda se řeholníci, biskupové i papežové nevyhýbali žádným nectnostem. Přejídali se, opíjeli a nezřídka se stávalo, že při sloužení mše v podroušeném stavu zvraceli. V archivu byl dokonce nalezen výnos církevní vrchnosti, jak se mají zachovat zbožní křesťané, když přistihnou církevního hodnostáře in flagranti s ženou. Podle výnosu jde o kanonické právo – on jí tímto způsobem žehná!

Papežské a kardinálské prostitutky byly označovány titulem meretrix honesta – ctihodná milostnice. Do dějin Vatikánu se z mnohých zapsala například vévodkyně ze Spoleta, Agiltruda, která několik papežů otrávila, jako třeba Bonifáce VI., jenž byl papežem pouhých patnáct dní. Poté navrhla za následníka Štěpána VI. a když jej využila k svým cílům, nechala jej uškrtit katem. Pak církevním hodnostářům představila nového nástupce Romana a po několika měsících jej nahradila Theodorem II. I ten však brzy za záhadných okolností zemřel. Jeho následníci Lev V. a Kryštof byli zavražděni.

Následující léta se z historického hlediska dodnes nazývají také papežskou pornokracií, poněvadž ve Vatikánu víceméně rozhodovala papežská prostitutka Marozia, která se již v patnácti letech stala milenkou papeže Sergia III. Začínala jako milenka papeže, poté i několika jeho nástupců, pak se stala matkou papeže Jana XI., který usedl na papežský stolec roku 931. V historii papežů dále defilují její rodinní příbuzní. Jan XII., papež Řehoř a Benedikt VIII., Jan XIX., pravnuk slavné prostitutky.

Aby se však někdo z čtenářů neohrazoval, že se zmiňuji o dobách takřka promlčených a tedy dokonce snad i omluvitelných. Pojďme se podívat téměř do současnosti, například do druhé poloviny minulého století.

Zatímco Ježíš prý chodil chudě oblečen a žil skromně, tak, jak druhým kázal, jeho pokračovatelé a zástupci Boha žijí v paláci, který má 1.100 pokojů, ložnic a honosně zařízených příslušenství. Vlastní několik letadel a mnoho luxusních vozů. K tomu všemu musíme ještě připočítat luxusní letní sídlo na břehu Albánského jezera Castel Gandolfo, které má větší rozlohu než celý Vatikán.

Je bezesporu, a na základě policejního vyšetřování dokázáno, že vatikánské banky obchodovaly s americkou mafií skrze podvodníky, kteří byli považováni za přátele Vatikánu. Například Leopold Lebl nebo Michele Sindon. Vatikán v roce 1981 krachem přišel o banku Banco Ambrosiano, podvodnými obchody o 242 miliónů dolarů a o svého „bankéře božího“ Roberta Calviho, který zemřel záhadnou smrtí. Ve vatikánském bankovnictví a podivných obchodech hrál velkou roli biskup Paul C. Marcinkus, který „kouřil Marlbora, velmi rád pil whisky, chodil v oblecích světových návrhářů“ a vůbec se choval nekřesťansky. Jen pro zajímavost - Vatikán v té době obchodoval i s akciemi firmy vyrábějící antikoncepční pilulky! Na světových burzách obchoduje s cennými papíry v objemu několika miliard dolarů, vlastní velká množství akcií italských podniků, několik bank, přes deset milionů hektarů pozemků po celém světě. V mnoha státech světa, včetně České republiky, některé příjmy katolické církve nepodléhají dani, která je navíc ještě, zde upozorňuji, že i s jinými církvemi, finančně podporována státem! Každý český občan přispívá ze svých daní na chod těchto církví bez ohledu na svou víru!

Smrt Albina Lucianiho, papeže Jana Pavla I., v roce 1978, který vládl církvi pouhých 33 dní, nese tolik navzájem protichůdných skutečností, lží a protiprávních jednání, pročež se kriminalisté domnívají, že šlo o vraždu. Jedna z hlavních indicií je již znemožnění pitvy, poněvadž tělo bylo předáno balzamovačům ještě před oficiálním oznámením papežova úmrtí. Až velmi nápadně se papežův osud podobá skonu jeho mnohých předchůdců před takřka tisíci lety.

Určitě není možné zapomenout na „tichou“ spolupráci Vatikánu s nacisty při holocaustu Židů, za kterou se světu omluvil teprve Karol Wojtyla, tedy Jan Pavel II., papež, jenž pocházel ze země, kde byla řada vyhlazovacích táborů. Zde patří rovněž připomenout následnou pomoc nacistickým zrůdám, kterým Vatikán pomáhal zmizet po ukončení války v Jižní Americe a v jiných částech světa.

Současný papež Benedikt XVI., vymyslel nový smrtelný hřích – zneužívání dětí. Jakoby navzdory tomu, že právě v katolické církvi je v současné době tato otázka značně aktuální. Zrušil exkomunikaci čtyř biskupů Bratrstva svatého Pia X., odmítajících zlepšit vztahy s Židy. Rehabilitoval rovněž původně exkomunikovaného britského biskupa Richarda Williamsona, popírajícího holocaust tvrzením, že v koncentračních táborech bylo zavražděno „pouhých“ 300.000 Židů oproti uváděným 6 milionům a vyvracejícího existenci plynových komor. Jeho pověsti nepřidala ani veřejná podpora blahořečení „nacistického“ papeže Pia XII.

Myslím, že zde není důvod k údivu, když se podíváme jakému kříži se klaněl Joseph Ratzinger v mládí. A vzhledem k jeho současným „hnědým“ krokům nelze tak úplně věřit papežovým souvěrcům, že se členství v Hitlerjugend nemohl vyhnout nebo že šlo o mladickou nerozvážnost. Tolik tedy, coby nepatrný zlomek z černé historie těch, kdož si osobují právo býti nositeli křesťanské víry.

 

Fakta částečně V.P.Borovička – Hříšní papežové
Psáno pro www.svice.cz  

Autor: Radomír Dolanský | úterý 7.7.2009 10:16 | karma článku: 24,03 | přečteno: 1850x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 776x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2194x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:14

Aktualizujeme Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

V plaveckém bazénu v Řepích utonul muž, nejspíš měl zdravotní problém

25. dubna 2024  16:09

Ve veřejném plaveckém bazénu v pražských Řepích ve čtvrtek utonul přibližně sedmdesátiletý muž....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.