Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

Na sebevražednou misi se vydal další snílek o možném úspěchu v křesle ministra zdravotnictví Petr Arenberger. Z médií je známý již delší dobu a celkově se dá říci, že svým rétorickým uměním, darem srozumitelně oslovit všechny vrstvy obyvatel, tu a tam opepřit vážnou debatu vtípkem, což je umění pro exministra Blatného vzdálené asi jako Alfa Centauri. Ovšem jen několik hodin po své první tiskové konferenci – ZDE1 začátek konference od času 17:00 provedl nový ministr fatální chybu, kdy se v rychlosti změn názorů postavil daleko před svého předchůdce.

Na tiskové konferenci slavnostně prohlásil, že od pondělka bude platit možnost setkávání dvaceti osob venku a deseti uvnitř. Osobně ještě zdůraznil, že pandemický zákon omezení setkávání nedovoluje. Sportovci nadšeně tleskali i za to málo a začali se chystat na pondělí.

Ohromení a poprask na scéně však nový ministr způsobil prohlášením již na tiskovce, že i když byly na ministerstvo doručeny předžalobní výzvy, získají politici s odborníky z MeSES alespoň několik dalších dnů, vzhledem k rychlosti našich soudů spíše týdnů, pokud by věc byla žalována, kdy budou moci nezákonným nařízením omezovat pohyb občanů. Smutné je, že se Petr Arenberger při tomto sdělení ještě usmíval, jak se mu povedlo vydrbat se zákonem. Takže pokud existovaly nějaké naděje občanů v začátek používání rozumu, v tomto okamžiku zhasly. V ten samý den, o několik hodin později oznámil, že bude usilovat o setkávání 2 venku, 2 vevnitř a sportovci kleli a zuřili. Jakou kličku vymyslí pro další dny?

Už drahnou dobu je zřejmé, že v zemi rozhodují různí odborníci a „odborníci“ na všechno možné a politici se velmi rádi za jejich doporučení schovávají. Ale práce politika, a Petr Arenberger je nyní v první řadě politik, je skloubit doporučení poradní skupiny se zákony, občanskými právy a společenským klimatem. Zde Arenberger zklamal na celé čáře hned na startovní čáře. V jakém státě žijeme, kde média opakovaně vysílají v přímém přenosu Flegrovy, dnes již okřídlené, věty 'Já nevím, jestli někdo bude slavit Vánoce, když uvidí, jak denně umírají tisíce lidí' nebo 'Chladírenské vozy budou odvážet k pozdějšímu pohřbení tisíce mrtvých'? Takové stresování občanů stát vítal, proto nikoho ani nenapadlo použít paragraf o šíření poplašné zprávy. Ale pokud si někdo stojí za svým názorem, byť proti proudu, rozdílným od toho vládního, jako např. Ilona Csáková, Bára Basiková nebo Janek Ledecký, jsou veřejně dehonestováni a spousta ovčanů je díky mediální masáži přesvědčena, že právem – ZDE2. V České republice začíná být problematické mít vlastní názory, především ty, které jsou v rozporu s názorem vlády. Něco podobného už v této zemi bylo.

Situace se velmi podobá stavu, kdy Sněmovna neodhlasovala pokračování nouzového stavu a vláda podvedla poslance ve spolupráci s hejtmany, kteří se zalekli, že odpovědnost za pandemické kroky padne na jejich bedra a „uprosili“ vládu, aby vyhlásila znovu nouzový stav nezákonně, jak později konstatoval Ústavní soud – ZDE3.

Takže pokud vláda schválí návrh ministra Arenbergera – ZDE4, bude to nejen další z podvodů na lidi, ale především podvod na všechny ty kecy o právním státu, demokracii, svobodách a listině práv a svobod, která je zde i tak dlouhodobě pošlapávána. Pokaždé, když už to vypadá, že by lidé alespoň trošičku mohli získat zpět svá práva, pokaždé se najde něco, někdo, kdo tyto naděje zase pohřbí. Nový ministr se začne vymlouvat, že slíbil spolupráci s MeSES, že to původní uvolnění byla ještě Blatného práce a nyní už do toho zamotal i dva prokázané případy brazilské mutace na Děčínsku, což je opravdu důvod, aby uvěznil lidi ve Velkých Karlovicích nebo ve Znojmě.

Ani odborníci z MeSES pořádně nevědí, co by se stalo, kdyby! Jednají na základě matematických prognóz ve stylu, raději je ještě přimkneme než aby to nevyšlo. Vynáší doporučení, která spíše vyhovují nekonečným uzávěrám než logice věci… Včetně politiků se zaštiťují situací v okolních zemích. V Německu snad taky omezovali pohyb, když bylo v ČR nejhůř? Nikoliv, jednoduše zavřeli hranice pro Čechy. Na tyto nedostatky dlouhodobě upozorňují kapacity, které jsou mainstreamem a politiky označovány za fejkaře, protože jim znemožňují ovládat lid. Zářný, i když datumově starší příklad, protože dnes už není epidemiolog v oblibě – ZDE5.

Jestliže se chystají úmyslně nedodržet zákon nejvyšší představitelé státu, jak může stát prostřednictvím policie vyžadovat jeho dodržování od občanů? A to se Češi, jako vždy, drží oproti okolním státům, až na pár výjimek, ještě hodně zpátky. Jinde povstávají tisíce, u nás deset lidí v natruc otevřené hospodě. Politici kritizují diktatury a sami vytvářejí něco velmi podobného, vše omlouvaje epidemií, stejně jako se jiná omezení skrývají za boj proti terorismu. Jak dlouho ještě?

Autor: Radomír Dolanský | neděle 11.4.2021 17:57 | karma článku: 33,13 | přečteno: 882x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 775x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2192x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Budou kvůli politice umírat další lidé na kovid?

Kroky firmy Pfizer/BioNTech a nově i AstraZeneca se stále reálněji podobají vyděračskému nátlaku. Svoje přidala opětovná neschopnost rychlé reakce EU. Přesto s prapory revoluce, očkujeme stále méně s Únií ruku v ruce.

29.1.2021 v 10:49 | Karma: 33,89 | Přečteno: 940x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.