Pokrytci jsou najednou vděční i za pomoc z komunistické Číny

19. 03. 2020 20:42:20
Nevadí číno a rusofobovi Zdeňku Hřibovi a jeho věrným z magistrátu dýchat skrze čínské roušky? Nebo ji mají ušitou z tibetské vlajky? Kde jsou dnes všichni ti ochránci lidských práv a věční kritici čínského režimu?

Není právě nyní čas pro hrdinný postoj kritiků, aby odmítli chránit své zdraví a zdraví svých blízkých výrobky země, která nedodržuje lidská práva a řídí se zrůdnou komunistickou ideologií? Nebo tito obránci dobra pokrytecky pozapomenou na své dosavadní mlácení prázdné slámy a chrání své životy s pomocí nenáviděného nepřítele? Ozval se i vrchní český politruk Petr Pavel a varuje před pomocí Číny. Ano, závislost na jednom státu může být vždy nebezpečná. Ale jak to, že si v takovém případě Petr Pavel již dávno nevšiml naší velmi nezdravé závislosti na ekonomice Německa? Nehledě na to, že Německo vlastní v ČR nesrovnatelně více strategických výrobních prostředků než Čína.

Šok a hrůzu musí prožívat rovněž „příznivci“ čínského draka z Hradu, Petra Kellnera, Jaroslava Tvrdíka, Vratislava Mynáře a dalších přátel Číny, když si přečtou, že se velkou měrou zasloužili o nákup ochranných prostředků v Číně a jejich urychlenou přepravu do republiky, která je sice na spadnutí, ale pořád ještě neproběhla (19. 3. 2020). Když se nechá slyšet Jan Hamáček, který není žádným obdivovatelem prezidenta, že bez přispění Miloše Zemana, by se pravděpodobně tak velký nákup neuskutečnil, musí věční pomlouvači šílet vzteky.

Zatímco Senát opět dokazuje svou zbytečnost několikahodinovými plky a závěrečným prohlášením, že vláda korovinarovou pandemii nezvládla, místo, než aby šli raději šít roušky, jako stovky občanů v naší zemi. Průběh epidemie v České republice je přibližně v první třetině dosavadních poznatků o jejím průběhu, ale senátoři už mají jasno, že česká vláda ji nezvládla. Jasně, měli jsme zde pandemii cirka před sto lety, takže Babiš by se neměl vymlouvat, že nikdo ze současné vlády nemá zkušenosti. Každý si může nastudovat, jak se bojovalo proti španělské chřipce. Takže ano, vláda dělá kopance, improvizuje, odměňuje házením klacků pod nohy za dobrou práci a přitom ze sebe před světem dělá hlupáka, viz Soňa Peková a Tilia, s překvapením zjišťuje, že důchodci nespí do devíti hodin, ale z celkového hlediska je pořád akčnější než Němci, Belgičané, Britové a samozřejmě i Francouzi, potažmo vůdcové Únie. Ostatně, možná, že o těchto státech ještě uslyšíme a teprve pak začne vycházet najevo, kdo co zanedbal.

Jak by se pak senátoři asi vyjadřovali k postoji evropských chytráků pod vedením Ursuly von der Leyen, pokud by jim to strach a podlézavost dovolili? Byla to právě von der Leyen, která kritizovala i Českou republiku za údajně přehnané kroky při zajišťování bezpečnosti občanů. Proč tedy senátoři nevydali zároveň i prohlášení, že epidemii nezvládla a dodnes nezvládá Evropská únie jako celek? Taky se moc nepíše o pomoci čínského miliardáře Jacka Ma, který do Evropy posílá 1,8 milionu roušek a 100 tisíc souprav s testy. A zase Číňan. To se pak blbě chválí.

A pak zde máme zrůdičky, které vyvolávají úmyslně paniku. Díky našemu nefunkčnímu systému, který jen planě vyhrožuje dvěma až deseti lety vězení, třímilionovými pokutami, ale skutek, utek, se nám takoví trotli rojí stále více. No jo, s naším pojetím sametové demokracie se tvrdé a okamžité trestání neslučuje. Navíc i po třiceti letech se zde každý politik třese strachy, aby při použití nekompromisních řešení nebyl nařknut z nastolování totalitní diktatury, zatímco v Itálii za opakované porušení nařízení okamžitě pokutují nebo dokonce zavírají do vazby. U nás jsme zavedli všeodpouštěcí mantru: Vždyť je přece demokracie, která se však pomalu mění v anarchii, když se ani v těchto dnech tvrdě netrestá veřejné ohrožování občanů. Ale máme tady na druhou stranu požadavky, aby byli viníci infekce (rozuměj navrátivší se turisté) předhozeni davu, pro veřejný lynč. Takže netrestat podle nařízení, ale podle rozhodnutí ulice ano. Kdo by to do našich českých holubičích povah řekl?

Taková pandemie je dobrá i na to, že se projeví dobro a svinstvo v lidech. Hned se vyrojí kšeftaři a podvodníci, ale to není jen čistě česká specialita. Možnost pro nicnedělající politiky z pidistran vyvalené v lavicích, kteří nacházejí nový hnůj, kterým lze házet na vládnoucí strany. Pro některé šakaly z médií čekající s vyplazeným jazykem na sebemenší zaškobrtnutí Babiše a vlády jako celku... Jo, jo, tito „odborníci“ přesně vědí, jak nad pandemií zvítězit, co by se mělo, a co ne, stejně jako hospodská parta před obrazovkou s fotbalovým utkáním.

Na druhou stranu tady máme tisíce úžasných Čechů a vůbec lidí žijících u nás, kteří šijí a zdarma nebo za hubičku rozdávají roušky, chodí pro nákupy infikovaným sousedům nebo seniorům. Medici se dobrovolně hlásí k pomoci, matky sobě navzájem hlídají děti... Nečekají s nataženou rukou a nesnaží se využít pandemie jako mnozí jiní, aby vyždímali stát, jak to jen jde, bez ohledu na zvyšování zadluženosti, kterou té samé vládě pak budou léta vyčítat. Máme tady bezejmenné tisíce, kterých je sice nesrovnatelně více než kydačů kejdy, akorát nejsou tak slyšet. Ale jsou tady a to je nejdůležitější.

Autor: Radomír Dolanský | čtvrtek 19.3.2020 20:42 | karma článku: 40.92 | přečteno: 1463x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.62 | Přečteno: 566 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.02 | Přečteno: 1954 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 283 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.24 | Přečteno: 272 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2845
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...