Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Srpen – měsíc Kamily Moučkové

Skončil srpen, měsíc, kdy nám mainstream pravidelně v posledních letech vytahuje před kamery a mikrofony dlouholetou členku předlistopadové KSČ a přední tvář socialistického zpravodajství Kamilu Moučkovou.

Paní Moučková je antikomunistka jako řemen. To ti bývalí straníci většinou jsou více než ti, kteří nebyli. Přesně ví, co a kdo je špatný a jak by to mělo být. Bojí se o demokracii, i když to byla právě demokracie, která dala zvítězit lidem a stranám, které paní Moučková nesnáší. Ale zrovna takovou demokracii Kamila Moučková asi nechce.

Mainstream dělá, co může, aby se při vyslovení jména Moučková nikde neobjevila její komunistická minulost. Dokonce i Wikipedie více než dvacetiletou stranickou anabázi komunistky Moučkové shrnuje do kratičké věty: Od roku 1946 byla členkou KSČ. A šestiletou kariéru v Československém rozhlase a následující čtrnáctiletou životní etapu v Československé televizi, oznamuje pouhým souvětím. Je velmi pravděpodobné, že politická školení, jak uspět v komunistickém systému, dostávala od člověka nejzasvěcenějšího, svého otce, člena ÚV KSČ. Na pozici hlasatelky zpráv socialistické televize se tehdy asi nedostal nikdo jen pro svůj profesní um, ale pořádně proklepnutý stranický kádr.

Pochopitelně. Rozebírání dlouholetého stranického života Kamily Moučkové a její postavení v Československé televizi by asi dnešním manipulátorům historie nešlo moc pod nos. Národ potřebuje v srpnu vždy pouze slyšet a číst ze všech stran, že právě tato paní v srpnu 1968 oznámila v televizi invazi spojeneckých vojsk Varšavské smlouvy a to bohatě stačí. K tomu přidáme podpis Charty 77, následné utrpení, současný antizemanovský a antibabišovský postoj a máme nového miláčka davů v Česku. Podobně to mají dnes světoví ekoteroristé, kteří si vytvořili maskota z Grety Thunbergové. Mainstream, jeho newspeak a fake news, jsou stále mocnějším nástrojem Velkého bratra.

Je to opravdu komedie, když na demonstraci, mimo jiné i proti komunistickému nebezpečí, slyšíte od dlouholeté, sic bývalé, komunistky a dokonce hlásné trouby jejich ideologie, že komunisté jsou všude. Davy bouřlivě aplaudují jejímu dštění síry na premiéra nebo opravdu intelektuálním náznakům, že prezidentovi šplouchá na maják, na snad téměř hrůzovládu, kterou zde ti dva nastolili, aniž by si toho někdo všiml – tedy vyjma ulice. Ani slovo o vítězství v demokratických volbách, o Parlamentu nebo Senátu, který je opakovaně prezentován jako pojistka demokracie. Přesně takové (ne)přemýšlení systém, který nám čím dál více přikazuje, co číst, co poslouchat, jak se chovat, potřebuje. A sedmá velmoc se stává nástrojem nové diktatury a manipulujícím kolaborantem.

Kamila Moučková již za hlubokého socialismu mezi komunistickými soudruhy dobře věděla, jak se chovat, co říkat. Stejně dobře ovládá rétoriku dnešních dnů, která se vlastně zase až tak neliší. Pouze vyměnila světové strany kritiky, ale odsudky zůstaly stejné. Tak, jak hlásila před lety nenávist k imperialistickým Spojeným státům, dnes její kolegové podobných „morálních zásad“ dennodenně vnášejí do myslí Čechů nenávist k Rusku. O životě Kamily Moučkové po propuštění z České televize a podpisu Charty 77 se každoročně a opakovaně dozvídáme ze všech stran. Před rokem 1968 jakoby ani nežila.

V roce 2013 se ve Vladislavském sále pýřila, když přebírala vyznamenání od Miloše Zemana, kterého dnes vláčí bahnem, aby byla oslavována na jiných pódiích. Tehdy k aktu řekla: „Žijeme v demokratické společnosti a já si cením toho, že si na mě vzpomněli.“ Vrátí dnes vyznamenání stejně jako to předchozí od Ludvíka Svobody, aby udělala gesto č. 2 před svými obdivovateli? Kamila Moučková určitě ví, jak se přizpůsobit.

Autor: Radomír Dolanský | úterý 3.9.2019 4:56 | karma článku: 40,26 | přečteno: 1439x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 775x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2192x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

OBRAZEM: Jako kolonie na Marsu. Prach ze Sahary zbarvil Athény do oranžova

24. dubna 2024  12:07

Obloha nad jižním Řeckem se zbarvila do oranžova. Akropoli a další athénské památky zahalila v...

Policie rozbila gang falešných bankéřů. Volali z Ukrajiny, obrali stovky důvěřivců

24. dubna 2024  12:03

Královéhradečtí policisté rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí podvody tzv....

Nové centrum pomůže rodinám se vzácným onemocněním. Inspirace přišla z Norska

24. dubna 2024  11:45

Psychologickou a sociální podporu nabízí pacientům se vzácným onemocněním a jejich rodinám první...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.