Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žluté vesty – protesty v EU budou gradovat

Nejen Marie Le Pen varovala, že Emanuel Macron je pro Francii špatná volba. Nyní to zjišťuje celá země. Pozdě. Podobné protesty zaplaví časem celou Unii, poněvadž neosocialistický způsob hospodaření potřebuje peníze.

Dnes jde o problém Francie. Zde se ukazuje, proč hlavní podporovatelé EU tak spěchají, aby byla co nejrychleji jednotlivým členským zemím odebrána rozhodovací práva v ekonomikách států a řadě dalších důležitých oblastech. Evropská unie potřebuje pro svou neosocialistickou politiku dotací, podpor a všemožných úplatků pro jiné státy a v neposlední řadě pro miliony nepracujících migrantů miliardy eur. Vyždímat je může jedině z fungujících firem a pracujících občanů.

Kdo si ještě vzpomíná, jak nám čeští politici zdůrazňovali, jak báječný systém pro nás bude k dispozici, když vstoupíme do EU? Dotace. Za nic, dostaneme téměř cokoliv. Většina uvěřila, že bez dotací bychom zůstali 100 let za opicemi. Nikomu ani v nejmenším nevadilo, že dotační systém nemá nic společného s kapitalismem. Naopak, v České republice nás cíleně straší takřka již třicet let komunismem, ale Evropská unie je již dnes v řadě ohledů více restriktivní než model socialismu 80. let.

Za socialismu jsme se smáli východním Němcům, že jejich DDR znamená Der Dummen rest – ten hloupý zbytek, že po válce zůstali ve východní části Německa. Dnes si k tomuto titulu v řadě odvětví můžeme gratulovat i my, Češi. Jsme sice členy uskupení velkých a nepochybně věrných přátel, dokud poslušně kýváme. Jakmile pozvedneme hlavu, to je pak v mžiku po přátelství. Co je unijní rovnost jsme poznali hned po vstupu, kdy jsme byli, a dodnes jsme, odstrkováni jako nějaký méněcenný druh. Vhodný nanejvýš k rozprodeji všeho dobrého, co pro republiku vybudovaly generace předků. K daňovým úlevám pro ty, kteří odvádějí zisky do zahraničí. Na druhou stranu k stále větší buzeraci a restrikcím malých a středních českých podnikatelů. A taky stát vhodný k poslušnému područenství. Tomu jsme ostatně naučeni již dlouhá staletí, vždy s výjimkou několika let, kdy se dalo dýchat volněji, než jsme si našli další přátele – rádoby ochranáře.

Původním důvodem francouzských demonstrantů v žlutých vestách bylo zvýšení daně na pohonné hmoty. Právě daně jsou a budou pro Evropskou unii a její jednotlivé státy nejúčinnější pákou, jak dostat z lidí peníze na svoji nefunkční ekonomickou politiku. Narůstat budou další daně, vznikat nové, přibývat různé poplatky na úřadech, jak se již vlastně děje.

Evropská unie potřebuje miliardy eur na svoje sociální pokusy, kdy jednotlivé státy živí statisíce a v globále miliony nepracujících migrantů. Evropa zaměstnává statisíce úředníků, policistů, soudců a různých pomocných středisek na podporu lidem, kteří jsou v Evropě nezákonně, a dle posledních zjištění většina není těmi, za které se vydávají. Unie jako celek a její jednotlivé státy vydávají celkově stovky milionů eur ve formě úplatků státům, aby do Evropy neposílaly migranty. Ale na druhou stranu tučně dotuje neziskovky, které je do Evropy dovážejí, další je ochraňují, poskytují právní pomoc… Jestliže někdo přichází žádat do země o pomoc s první vylhanou větou na jazyku, jen hlupák by jej přijal ve svém domě. Evropa je plná hlupáků!

Další miliardy EU spotřebuje na svoje pokusy v energetice, v dotovaných příměsích do paliv, do podobných humánních akcí, jako byly například kvóty na cukr, které měly pomoci rozvojovým státům s prodejem třtinového cukru. Politika kvót zničila českou potravinovou soběstačnost ve většině komodit a cíleně z nás učinila závisláka na druhých.

Mudrci po listopadovém převratu prohlašovali, že ekonomický model socialismu nemohl fungovat nekonečně, právě díky dotačnímu systému. Stejně se však chová EU a všichni vrcholní politici doma i v Bruselu si systém náramně pochvalují. Jak je vidět dnes ve Francii a okolních státech, něco asi soudruzi přehlédli.
Politici v České republice můžou být v klidu. V téhle zemi dovedou lidé vytrhnout do ulic tak nanejvýš, když je někdo zmanipuluje, aby šli strašit komunismem nebo Babišem, popřípadě obojím najednou. V minulosti se dařilo ještě odborům, když demonstrantům zaplatili dopravu a stravu. Demonstrující dostávají předem vyrobené karty, píšťalky, hesla, kterými mnohdy mávají nadšené děti… To je pak opravdu spontánní protest. Ale že by občané šli do ulic za své vlastní zájmy v desetitisícových počtech a navíc to vydrželi několik týdnů, to v této zemi nehrozí.

Autor: Radomír Dolanský | neděle 9.12.2018 11:38 | karma článku: 41,29 | přečteno: 1753x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 775x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2192x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  12:30

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ve vaně mi spí cizí muž, nejde vzbudit, volal na policii zoufalý majitel domu

24. dubna 2024  12:29

Policisté na Havlíčkobrodsku vyšetřují neobvyklý případ. Do domu v Úsobí se v úterý večer...

Naučená omluva, bez upřímné lítosti. Za pokus o vraždu dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  12:27

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.