Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Studenti výstražně stávkovali. Kolik by jich stávkovalo po vyučování?

Ve čtvrtek řada studentů s podporou mnohých učitelů demonstrovala de facto proti základním principům demokracie a svobody slova a žádala paradoxně demokracii. Když kritizujete jinak než chceme my, ohrožujete demokracii!

Hurrrááá!!! Zase tady máme nové heslovny a hesloviče - #VyjdiVen. Zase se lidé můžou shlukovat pod nějakou plackou, aby se mohli vydělit, zviditelnit, projevit, a právě to je otázka, jestli svůj názor? A samozřejmě, taky se ulít ze školy. Navíc, když k tomu mnohde vyzývali sami učitelé…
Škoda, že se nejde příští týden v době vyučování stávkovat za Babiše a Zemana. Kdoví, kolik z těch čtvrtečních venkuvyjítých by šlo zase? Před lety národ ohromně pobavili Romové, kteří vyhlásili stávkovou pohotovost, dokud jim někdo nevysvětlil, že stávkou můžou vyhrožovat jen ti, kdož pracují. Ale jak je vidět, dnes se na školách učí asi nějaký nový význam slov. Nebo je to nařízení Evropské únie…? Nebo snad následná stávka by znamenala odmítnutí studia? Koho by to asi tak u středoškoláků a vysokoškoláků poškodilo? Stát určitě ne, prezidenta a premiéra a vládu v demisi už vůbec ne. A nazývat jiný náhled na zvyklosti či neobjektivitu médií útokem na demokracii? To je ale útok na demokracii těch druhých. Nejvyšší zákon země, ani jakýkoliv další, porušeny nebyly.

Je docela úsměvné, že děti ze středních škol a studenti škol vysokých požadují po prezidentu dodržování ústavních zvyklostí. Vždyť je to právě každá další mladá generace, která od nepaměti nedodržuje řadu zvyklostí svých předků. Což je nakonec dobře, poněvadž jde o záruku změny. Někdy i k horšímu.
Možná by mohl někdo studentům vysvětlit, že ústavní zvyklosti nejsou dány zákonem, takže lze politiky kritizovat za jejich pozměňování, ale nelze nikoho nutit k jejich dodržování jen na základě zvyku. Ústava nebyla nikým porušena, ať už byla vykládána v některých případech jakkoliv na hraně. Protože od dozoru nad porušením Ústavy ČR zde máme především soudy a politickou opozici, nikoliv ulici. Pokud politici žalovali, soudy nikoho neodsoudily. A kdo jiný než studenti by měli ze školy vědět, že presumpce neviny je jedním ze základů demokracie? Ale papouškovat druhé je jednodušší. Taktéž je otázkou, zda lze demokraticky zvolené strany považovat za nedemokratické jen proto, když demonstranti papouškují obehranou písničku asi jako zvykové právo? A za další. Není nijak definováno striktně zákonem, co vláda v demisi nesmí! To se nyní jen hodí straně, která sama vládla v demisi a byla za své kroky rovněž kritizována. Nicméně politická paměť je krátká a u studentstva takřka nulová, odcházející s každým maturitním či jiným ročníkem. Jako demokratická pojistka zde právě slouží Parlament a Senát. Pokud jimi vše projde, je asi zbytečné zanedbávat školu s tím, že je zde něco špatně.

NA KAŽDÉM ROHU SE TADY ZAKLÍNÁME SVOBODOU A DEMOKRACIÍ, ZATÍMCO NÁM UNIKÁ NAPLNO OTEVŘENÝMI KOHOUTY PŘES BRUSEL

A bitva o vyváženou, objektivní Českou televizi? Její vyváženost si můžeme demonstrovat právě na demonstraci demonstrací. Hned v úvodu pohled do devíti měst, názory demonstrujících pardon výstražně stávkujících, přípravy akcí na vybraných školách. Oproti tomu jediný příklad ze školy, kde se navzdory protestu učilo a dvě nicneříkající věty studentky. Žádný opačný názor a už vůbec ne kritika výstražné stávky z řad studentů. Vyvážená, objektivní Česká televize se ani v nejmenším nezajímala, jak je možné, že v některých školách k demonstraci vyzývali samotní učitelé?! Zrovna na takové skutečnosti by asi veřejnoprávní TV měla reagovat, není-liž pravda? Nicméně studenti alespoň potěšili neúspěšné politiky a kulturní frontu, která v euforii červených srdcí skoro nehraje a jen deklamuje hrdinná hesla. To je vlastně taky hra. Pro někoho komedie, pro druhého drama.

Opačné názory však zcela jistě existují. Třeba přímo na blogu iDnes.cz jej velmi přesně za sebe vyjádřil student a bloger Prokop Zapletal ve svém blogu s názvem #VyjdiVen – propaganda na školách a pokrytecký liberalismus. Určitě se nalezne kritik nemajíc argumenty, který možná zkritizuje pravopis blogera, ale obsah mluví velmi srozumitelně ke všem, kteří dovedou poslouchat různé názory a hned nevyjí, že je ohrožena demokracie, pokud není cenzorem umlčen jejich oponent!

 

Autor: Radomír Dolanský | pátek 16.3.2018 10:22 | karma článku: 43,09 | přečteno: 2309x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 776x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2194x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.