Parlament jako fízlárna?

Stále větší hrůza a děs obchází politiky, kterým zvoní hrana, aniž by ji pro svoji nadutost slyšeli. Jejich strašidlem, ďáblem a zlem veškerého světa, jejich osinou a zlým snem je zatím nezničitelný Babiš.

Premiér Sobotka neví kudy kam. Vyzkoušel roli hulváta, světce, ďáblova pomocníka, ale československý (nebo slovenskočeský?) Belzebub Babiš se pořád drží všemi deseti. Tolik špíny, co na něj naházel se svými kumpány, dal se do holportu s těmi, kterým nemohl přijít ještě nedávno na jméno, poněvadž je všechny dohromady straší jméno BABIŠ.
A přes veškeré podrazy, pomluvy a obvinění ANO v průzkumech vítězí na celé čáře. Dokonce lid má Andreje nejraději mezi předsedy a místopředsedy parlamentních stran a členy vlády, jak ukázal poslední průzkum. Bohuslav je dokonce méně oblíbený než Tomio řečený Přímá volba. To už je tedy na pováženou, Bobe! Sobotka je v křeči a pro moc je schopen udělat cokoliv. Pro lid je asi dobře, že to dělá blbě.

Hrůza politických fosílií, které se stále více obávají o svá, dlouhá léta jistá koryta, jde tak daleko, že jim dovolí v mžiku zapomenout na jejich nabubřelé žvásty o právním státu, demokracii a spravedlnosti. Mimochodem, spravedlnost v ČR opravdu funguje. Na svobodu byl propuštěn pan Dalík, vrací se kauza Rath, pan Janoušek byl propuštěn do domácího ošetření, ještě nedávno člověk obecný mohl za jednu jízdo načerno přijít o byt, když postiženému ukradou auto, na které dostal dotaci, musí ji vrátit, když zveřejníte fotku zloděje nebo mladistvého vraha, jste potrestáni… No není tu fajn?!
A z Parlamentu se stává fízlárna, která si osobuje práva policie. Dokonce by si člověk mohl myslet, že Chovanec se Sobotkou vyhrožují finanční správě přes média, že by mohlo dojít k trestnímu stíhání, pokud budou výsledky jiné, než si přejí. Sobotka bez uzardění mluví o Babišových podvodech, jeho noví kámoši z ODS a TOP 09 vyjí sebou unisono, že by si člověk mohl myslet, že Babiš začal krást už týden po narození. Pokud se podvod stal, tak jej má řešit policie. Jestliže Sobotka mluví o údajných Babišových podvodech a nenahlásil je policii, stává se sám trestně odpovědným.

Chvílemi to ve sdělovacích prostředcích vypadá, jako by byl Babiš pro Českou republiku větším zlem než Hitler a Stalin pro Československo.

Jak věrohodný je premiér, který si zvolí za svoji pravou ruku člověka, který jej podrazil (odhlédneme-li od faktu, že takový je nejspolehlivější patolízal)? Jak věrohodný může být premiér a poslanci, kteří suplují pravomoci policie a pořádají papalášské tribunály skoro jako z učebnice z padesátých let? Nebo podle Malleus Maleficarum? Pokud je Babiš vinen, nechť je po právu souzen. Ale nikoliv v parlamentní fízlárně. Mílovými kroky míříme do ještě horšího hnoje, než byl socialismus, ale většina to pořád nevidí. A pak bude najednou pozdě. Jako v osmačtyřicátém.

 

Autor: Radomír Dolanský | pátek 28.4.2017 14:02 | karma článku: 38,58 | přečteno: 1400x