Chartisté něco slavili, demokracie to určitě nebyla

Diktatura se přirozeně rodí z demokracie a nejnásilnější forma tyranie a zotročení z nejvyšší svobody. Platón

Jakoby ten chlapík žil v dnešní Evropě a nikoliv přibližně o 2400 let dříve. Přerod jeho tvrzení můžeme, bohužel, sledovat v České republice, ale i v Evropě a celém takzvaném rozvinutém světě v přímém přenosu.

Chartisté slaví čtyřicet let od vzniku Charty 77, ale nikoliv v systému, který si představovali pod slovem demokracie. Stále přibývá těch, kteří to již dokáží říci nahlas. Vždycky zde budou kovaní chartisti, kteří budou tvrdit, že vybojovali nejsvobodnější systém, i kdyby se kolem nich střílelo do civilistů. Stejně, jako věřila řada komunistů, že jejich systém je nejlepší a pouze se zbavuje nepřátel.
Přestože se Chovanec a další nastupující diktátoři snaží oblbnout občany, že jim jen podávají pomocnou ruku, kdyby náhodou byli tak blbí a nedovedli si sami vytvořit úsudek, vzniklo ministerstvo Pravdy (nebo spíše Lži), které nám bude předkládat, co je správné. S podobným diktátem přišla už i BBC.
Bude nás tato parta, jako vystřižená z románu 1984, upozorňovat i na to, že řada šotů, jakoby ze Sýrie a dalších míst, je ubohá vymyšlená propaganda Západu, nafilmovaná pro dezinformační účely někde úplně jinde jako herecká etuda? Bude nás informovat, kolik zpráv od SOHR (Syrská organizace pro lidská práva), které přebírají i česky tisknoucí a vysílající (povětšině nejsou české) sdělovací prostředky, je zfalšovaných? A koneckonců, budou nás předkladatelé pravdy informovat, která zpráva v bulváru je pravdivá? To by jim pak nezbýval čas na nic jiného. Ostatně, jsou-li tyto zvratky nejčtenější v republice potažmo ve světě, stojíme vůbec o pravdu?!

Člověk žijící v 60. – 70. letech v demokracii a svobodě kapitalistického Západu se v dnešní údajné demokracii musí cítit asi jako my před lety v socialismu. Dnes a denně přibývají omezující pravidla a zákony. Dnes a denně nás sleduje více kamer, více serverů. Oficiálně ještě není sledován internet, ale pište si opakovaně s kamarádem z USA (například pro potřeby podkladů pro knihu), že chcete zavraždit Obamu a hádejte, kdo k vám přijde na večeři? Samozřejmě existuje stádo, které bude pořád tvrdit, že oni nic špatného nedělají, tak ať si ministerstvo pravdy sleduje – ale to tvrdila mlčící většina i za socialismu!

Krok za krokem je omezováno svobodné podnikání, zavírací dny obchodů, kouření v soukromých restauracích. Rodiče jsou stále více nuceni, aby děti vychovávali, jak si přeje stát. Sociálky vymýšlejí téměř nacistické postupy odebírání děti a donucovací systém, s kým dítě bude žít nebo se stýkat se stává běžným. Denně se státem porušují nejzákladnější práva dětí v zemích, které jsou údajně vysoce demokratické. Nejsou nakonec ty africké děti svobodnější?

Vznikají úřady a zákony, které pro klid duše občana „jako“ chrání jeho osobnostní práva. Možná vás tyto pomatené úřady poženou k zodpovědnosti, protože jste zveřejnili fotku zloděje. Ale že jsou veškerá osobní data výborným obchodním artiklem nebo vám telefonují firmy, aniž byste jim poskytli číslo, o to se velevážené ÚOOÚ nestará vůbec. Teprve pak by se mohlo mluvit o jakés takés ochraně osobnosti. Internet je sledován již v současné době a je pouze otázkou několika málo let, kdy bude sešněrován možná více než ten dnešní v Číně. Současným vládcům k přetváření demokracie na diktaturu velmi pomáhá Islámský stát a další podobná svoloč. Až by se snad dalo polemizovat o tom, jestli je to náhoda?!

Autor: Radomír Dolanský | neděle 15.1.2017 14:48 | karma článku: 42,64 | přečteno: 2353x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18

Radomír Dolanský

Ruský pistolník v Praze

1.5.2020 v 7:42 | Karma: 31,02
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.