Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Politika Marksové a Valachové – horší než socialismus

Politici, statistici a banky chrochtají blahem nad růstem ekonomiky a zakázek. Marksová zapomíná, že její ministerstvo je v první řadě ministerstvo práce a Valachová chce zase vyrábět génie ze všech bez ohledu na dispozice.

Nikdo již dlouhá léta neposlouchá hlas rozumu, že sice každý trouba může mít maturitu, ale v reálném životě je i s takovým papírem takřka nepoužitelný. Z dob končícího socialismu do dnešních dnů jsme si přenesli naprosto tupé přesvědčení, že pouhý název učeň je něco degradujícího, za co se musí každý stydět. Přitom opak je pravdou – bez výrobní sféry jsou manažerům všechny školy k ničemu. Dokonce se to učilo ve škole. Je ale otázkou, zda v době, kdy si každá škola učí, co se jí zlíbí a dětičky se naučili šikanózním praktikám dle amerického vzoru, jestli to dnes vědí sami učitelé potažmo politici? Podle toho, jak valem ubývá odborníků ve všech řemeslech, vše svědčí o opaku.

Dnes proto máme snad nejvíce středoškolsky vzdělaných mladých lidí na světě vhodných však nanejvýš k čerpání sociálních dávek. Těch pár absolventů učilišť s maturitou sice ví, že pořadí přátel Rusko - Spojené státy se dnes prohodilo (možná), ale jak se ovládá soustruh je jim záhadou. A taky, proč by je to mělo zajímat, když jim Michaela Marksová podstrojuje? Uplácení nefachčenky ještě nikdy k práci nedonutilo! Na to v České republice máme speciální praktický příklad nadměrně podporované části obyvatel na úkor pracujících. Ovšem přestat vyplácet sociální podporu třeba po třech letech, zvýšit stav policistů, postavit věznice jako prevenci proti zvýšené kriminalitě…, ale fuj, to přece není humánní a už vůbec ne politicky korektní. Ale fungovalo by to! Někdy se pod slovo demokracie skryje i něco horšího než socialismus.

V České republice mají zaručenou sociální podporu, příspěvky na bydlení, a kdoví jaké příspěvky snad i ti, kteří od roku 1990 nesáhli na práci, protože nechtějí pracovat! Pokud není takový nefachčenko úplně blbý a pravidelně se ukazuje na úřadu práce, má právo na sociální dávky.
Jednou jedinkrát na pár dní vstoupil v roce 2015 v platnost rozumný zákon, kdy samotná města mohla zvážit, zda mají lidé na ubytovnách nárok na dávky na bydlení. Plošné rušení dávek vytvořilo nový rekord na politické scéně – ještě nikdy nebyla platnost zákona tak bleskově pozastavena. A Marksová vše rychle vrátila do stavu, kdy sice stát chrání seniory před šmejdy, ale sebe nikoliv. Podpořit někoho, kdo ztratil práci, než si najde další – samozřejmě! Ale deset a více let zdravého jedince?

Kateřina Valachová dosáhla něčeho, co nenapadlo ani ty nejkovanější komunisty. Každé dítě bude mít právo na stejné vzdělání, ať na to mentálně má, či nikoliv. Takže původně debil (IQ 50-69), imbecil (IQ 35-49), idiot (IQ pod 35) dnes politicky korektně mentálně retardovaní lehce, středně, těžce a hluboce, budou sedět v lavici s dítětem s IQ 120 a všichni budou spokojeni, protože od sebe navzájem můžou čerpat zkušenosti. Ve výsledku nikdo nebude smět převyšovat druhé. To není socialismus, to je Orwell 1984. Ale neztrácejme naději. Až zkrachují sociální inženýři v Bruselu a jejich poskoci u nás, přijde opět exkluze.

Takže Kateřina Valachová nám vyrobí nepoužitelné absolventy s maturitou a Michaela Marksová je zachrání od nutnosti pracovat. A pyšnící se růstová ekonomika České republiky zkrachuje, protože na ty hordy manažerů, úředníků a nezaměstnaných, kteří chtějí být nezaměstnanými, nebude mít kdo vytvářet základní hodnoty.

Protože už dnes přestává platit: Tady je tesař, klempíř, zedník a ten co otesává kameny je kameník. A tady služka, oráč, kamnář, ten, když se umeje je k nepoznání kominík. Ten dláždí ulice, ten kove podkovy, ta krmí slepice, ta peče cukroví… Bez těchto, pro někoho obyčejných lidí, můžou inženýři, manažeři, vědci vymýšlet do aleluja a bude to k ničemu, protože jim to nikdo nedokáže vyrobit. Je fajn mít ženy v politice za každou cenu!

 

Autor: Radomír Dolanský | úterý 12.4.2016 7:53 | karma článku: 36,83 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 776x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2194x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:30

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.